Forside Indhold og distribution Film

Netflix-serien 1899 er skudt i et LED-studie

-

Netflix var første kunde hos Dark Bay, som er en af Europas største permanente LED-studier til virtuelle filmproduktioner

Dark Bay er en af Europas største LED-scener. Dvs. en scene omgivet af LED-skærme, for virtuel filmproduktion, og den åbnede i 2021.

Annonce:

I stedet for at man optager med grønne eller blå bagskærme, og så senere erstatter baggrunden med computerskabt grafik, så kører grafikken på storskærme på selve scenen, så skuespillerne også kan se hvad de spiller op imod og kameraet får det hele i kassen på samme tid.

Se også: Nordens første 360 graders scene er åbnet i København

Første produktion som er skudt i LED-scenen Dark Bay er Netflix-serien 1899.

Scenen er beliggende i det tyske “Mini-Hollywood”, i filmstudiet Studio Babelsberg som ligger i Berlin-forstaden Babelsberg.

LED-væggen som går rundt om scenen er 55 meter i omkreds og 7 meter høj. Den er bygget af 1470 LED-paneler, model Roe Ruby 2.3.

Det modulopbyggede LED-loft, der er forstærket af ARRI Skypanels (lys), og den justerbare LED-gate understøtter enhver scenisk opsætning, med interaktiv belysning og tilsvarende refleksioner.

Hvor der tidligere var behov for green screens og en kompleks postproduktionsproces, kan digitale baggrunde nu oprettes på forhånd som en 3D-verden og vises på LED-væggen til optagelserne.

Dark Bay LED-scene. Foto: Alex Forge / Netflix

Drevet af ‘Unreal Engine’ afspilles virtuelle miljøer interaktivt på LED-væggen i realtid, og computergenererede, tredimensionelle verdener fordyber talenter og produktionshold og indfanger dynamiske visuelle effekter i kameraet.

Næsten hele det indre af volumenet består af en motordreven drejeskive med en diameter på 69 fod, hvilket gør det muligt at filme rigtige kulisser fra forskellige vinkler.

Dette fjerner de almindelige fysiske begrænsninger ved optagelser i et LED-volumen og kan reducere eller fjerne den tid, der er nødvendig for en ombygning af et sæt. Komplette kulisser kan drejes 360° på kun tre minutter, og ind- og udgange kan simuleres gennem en faldlem, der er indbygget i scenen.

Som en anden nyskabelse inden for virtuel filmproduktion har DARK BAY ni permanent installerede sprinklerdyser til en regnrig, som gør det muligt at vise regneffekter virkelighedstro på 3230 kvadratmeter.

Det virtuelle studie styres via “Brain Bar”, som har otte højtydende arbejdsstationer. Til realtidssporing af kamerabevægelser anvender DARK BAY avancerede systemer fra VICON Motion Systems og TrackMen GmbH.

 

Netflix 1899

De otte episoder følger de usædvanlige omstændigheder på rejsen fra Europa til New York. Passagererne er en blanding af forskellige europæiske nationaliteter – forenet af deres fælles håb og drømme for det nye århundrede og deres fremtid i udlandet.

Men deres rejse tager en uventet drejning, da de opdager et andet migrantskib, der driver på åbent hav. Det, de finder ombord, vil forvandle deres vej til det forjættede land til et rædselsfuldt mareridt, der forbinder hver af passagerernes fortid gennem et spind af hemmeligheder.

Serien er skabt af Baran bo Odar og Jantje Friese, der også er skaberne af DARK.

Blandt de medvirkende er danske navne som Lucas Lynggaard Tønnesen, Clara Rosager, Alexandre Willaume og Maria Erwolter samt internationale navne som blandt andre Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Rosalie Craig, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards og Anton Lesser.

1899 er udformet som en flersproget serie, og derfor vil karaktererne tale deres modersmål.

Serien får global premiere på Netflix den 17. november.

 

Trailer

Her er traieren for 1899 hvor den virtuelle scene kan ses i brug

 

Annonce:
Forrige artikelKommune kalder det tyveri at oplade på arbejdet
Næste artikelApple hæver priserne på TV+, Music og One
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.