Forside Nyheder

Samsung lader billige TV-mærker bruge Tizen OS

-
(Foto: Samsung)

En række billigmærker, der sælges på tværs af Europa samt Australien og New Zealand får nu samme brugerflade som Samsungs populære smart-TV-modeller.

Der var nok nogle, der troede at Samsungs Tizen OS var på vej ud. Firmaets Z-serie af ultrabillige smartphones, der kom ud mellem 2014 og 2017, og som den eneste havde Tizen om bord, var aldrig rigtig noget hit. Siden har Samsung naturligvis valgt at bruge Z’et til sin serie af smartphones i stedet.

Da Samsung brugte Tizen til wearables, gik det lidt bedre, og adskillige smarture fra Samsungs side nåede at komme ud med styresystemet ombord. Men sidste år gik Samsung så over til en version af WearOS med Samsungs eget skin oven på, og så var der endnu mindre brug for Tizen.

Annonce:

Tizen OS lever dog i bedste velgående på en enkelt platform: TV. Samsungs mange modeller indenfor smart-TV benytter sig af Tizen, hvilket også giver dem ekstra forbindelsesmuligheder til Samsungs SmartThings-netværk til styring af Samsung-produkter i hjemmet.

Faktisk går det tilsyneladende så godt med Tizen på TV-fronten, at Samsung nu vil udbrede styresystemet til andre TV-producenter. Det er naturligvis ikke noget nyt, at du kan købe et smart-TV med et styresystem fra en producent med et andet logo end det, der sidder på fronten af skærmen.

Linsar? Sunny? Axen?

Android TV har været at finde på TV-modeller fra Sony, Hisense og TCL, mens TV-købere i de lande, hvor Roku-boksene er populære, har kunnet erhverve sig et TV med softwaren fra boksene ombord. Sidste år begyndte Samsungs nærmeste konkurrent på smart-TV-fronten, landsmændene LG, også at udbrede deres webOS-software til andre platforme.

Så nu lader det til, at Samsung vil have en bid af den kage. Det betyder, at en række smart-TV i den billige ende nu kan få Tizen OS ombord. Samsung melder, at de har licenseret Tizen OS ud til TV-mærker som RCA, Akai, Bauhn, Linsar, Vispera/HKC, Sunny og Axen.

Hvis du aldrig har hørt om de fleste af disse, er det fordi de primært sælges i Storbritannien, Italien, Spanien, Holland, Tyrkiet, Australien og New Zealand. Men hvis Samsung har ambitioner om at få Tizen OS ud på flere skærme, kan billige mærker solgt i Danmark naturligvis også komme i spil på et tidspunkt.

Der er tilsyneladende ikke ret meget forskel på implementeringen af Tizen på Samsungs TV-modeller og disse billige brands (selv om der jo nok er en del forskel på kvaliteten af selve skærmen). De billige modeller får adgang til Samsung TV Plus’ indhold, indholdssøgning på tværs af apps med Universal Guide og den virtuelle assistent Bixby. Det er dog mere tvivlsomt, om SmartThings-integrationen også følger med.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.