Forside Tests

Test: DJI Osmo Mobile 6

-

 

Annonce:

DJI har kreeret den ultimative “selfiestick”, der kan løfte dine mobilvideoer til et nyt niveau

Osmo mobile 6 er en gimbal, som ganske vist kan bruges til selfies, men jo egentlig mere er tiltænkt videokreation i samarbejde med mobiltelefonen. Den formår at løfte kvaliteten af dine mobilvideoer ret signifikant uden du behøver have den helt store erfaring med videokreation. Man får bare lyst til at lege med de muligheder Osmo mobile 6 giver dig, synes jeg.

Design og kvalitet

Osmo 6 føles rigtig lækker. En kombi af metal og plastik, hvor man kan mærke, at der er tale om ordentligt kram. Osmo 6 vejer ca. 300 gram og kan let foldes sammen, så den ikke fylder ret meget. Den sammen kan den medfølgende trefod, som kan skrues på og kommer med gummifødder, så Osmo Mobile 6 står stabilt og sikkert.

Håndtaget er beklædt med gummi med tekstur, så hånden ikke smutter. Derudover er der knapper placeret nær tommeltotten for let betjening. Om du skal resette telefonens placering, skifte optagemode, vende telefon eller kamera, eller benytte det lille zoomhjul, så er alt placeret let tilgængeligt og ret intuitivt. Sticken kan trækkes omkring 25 cm ud. Et lille kritikpunkt her er at det kan føles ret tungt at trække sticken ud.

 

Montering af telefonen sker ved at klikke den ind i en lille holder, der så med magnet sidder fast på selve sticken. Magneten er kraftig og selv større telefoner sidder sikkert fast og kan uden problemer håndteres af Osmo Mobile 6´s ret kraftige motorer.

Via et lille joystick kan du trinløst og flydende bevæge telefonen, mens Osmo Mobile 6 stabiliserer billedet på 3 akser, hvilket jeg synes giver et noget mere stabilt billedet end når klør fem holder telefonen.

 

Features

Sticken kommer med features, som forbedrer de muligheder man har for effektiv videokreation. Zoom med det lille hjul fungerer rigtig godt og manuel focus mode er godt til f.eks fokusskift. Derudover er der fpv modes, timelapse, hyperlapse og panoramamodes.

En smart feature er active track, hvor sticken selv følger dig, eller det objekt du vælger. Bruger du frontkameraet er active track automatisk slået til. Det er ikke så effektivt som hvis man selv holder kameraet, men undlader du ligefrem at spurte frem og tilbage foran kameraet, kan active track sagtens følge dig. Active tracking er ret genialt for content creators vil jeg mene.

Gesture control bør også nævnes, da du med et vift med hånden kan aktivere foto- eller videooptagelse uden at skulle hen og trykke på telefonen, skynde sig tilbage osv. Du viser simpelthen et “V” tegn, hvorefter kameraet tæller ned før det starter.

I DJI´s app får du adgang til flere features, tutorials og inspirationsvideoer, samt en sjov storymode, hvor appen guider dig til at lave videoerne. Det fungerer overraskende godt og især for begyndere, er det en god måde at komme igang på. Du kan også klippe videoerne i appen. Til små videoer f.eks til sociale medier fungerer det godt og det tager ikke mange minutter at lære. Større og mere prof videoer vil dog være lettere at gå til på en computer.

 

Galleri

Konklusion

Osmo Mobile 6 er for dig der godt kan lide at filme med mobiltelefonen, men gerne vil tage dine videoer skridtet videre. Den giver dig bedre muligheder for at være kreativ, både fordi du rent fysisk kan placere din telefon på andre måder, end hvis du holdt telefonen i hånden; Men også fordi Osmo Mobile 6 stabiliserer din telefon og i samarbejde med appen giver dig nye muligheder, både for selve optagelserne, men også med den efterfølgende redigering.

Derudover fungerer active track ret godt, hvis du har brug for at flytte dig foran kameraet og filmer alene.

I en tid hvor mange telefoner får prædikatet “PRO”, så er her muligheden for rent faktisk at skabe noget lidt mere professionelt med dine videoer. Jeg er ret pjattet med Osmo Mobile 6 og kan varmt anbefale den.

Karakter: 9/10

Osmo mobile 6: set til 1390 kr.

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
9
Forrige artikelNordisk Film+ klar på Android TV og Google TV
Næste artikelUSB fjerner versionsnummeret på kablerne
test-dji-osmo-mobile-6I en tid hvor mange telefoner får prædikatet “PRO”, så er her muligheden for rent faktisk at skabe noget lidt mere professionelt med dine videoer. Jeg er ret pjattet med Osmo Mobile 6 og kan varmt anbefale den.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.