Forside Nyheder

USB fjerner versionsnummeret på kablerne

-
Foto: Shutterstock.com

Nye forenklede logoer skal gøre det nemmere at vælge de rigtige USB-kabler

I fremtiden skulle vi gerne slippe for betegnelser som “high speed” og “fast speed”, samt versionsnumre, når der ledes efter nye USB-kabler.

Det er USB Implementers Forum (USB-IF) som nu gør et forsøg på at rydde op, ved at udgive nye forenklede logoer til mærkning af kablerne. I stedet for at skulle forholde sig til buzz-ord og numre, så vil logoet nu indeholde den hastighed og den strøm som kablet kan overføre.

Annonce:

De nye logoer er:

Grafik: USB-IF

Med mulighed for udvidelse. Helt slut med rodet er det ikke, for næste USB-standard på port-siden kommer til at hedde USB4 version 2, fremfor USB 5. Den øger den maksimale overførselshastighed fra de nuværende 40 Gbps til 80 Gbps.

Men i forhold til kablerne, så bliver det nemmere når de nye logoer er indført.

Det bliver også muligt at vælge logoer som viser hvor meget power der kan trækkes igennem et kabel, forudsat at der er en strømforsyning i den anden ende som kan levere.

De ser sådan ud:

Grafik: USB-IF

Der vil også være logoer til USB-opladerne, som ser sådan ud:

Grafik: USB-IF

Der er dog en bagside ved alle de nye logoer, det er frivilligt om producenterne vil anvende dem. USB er en åben standard som alle kan bruge, og der kan derfor ikke stilles krav om brug af bestemte logoer. Men forhåbentlig vil de fleste producenter adoptere dem alligevel.

 

Annonce:
Forrige artikelTest: DJI Osmo Mobile 6
Næste artikelNy Pixel Watch-læk viser designstilen frem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.