Forside Nyheder

Forskere viser hjernestyring af iPhone og iPad

-
Foto: Shutterstock.com

Et nyt implantat giver brugerne mulighed for at styre iPhone og iPad med hjernen

Tænk på hvad du vil med iPhonen lige nu og den gør det. Det kan være en fremtidig mulighed indenfor betjening.

Et nyt implantat er lige nu i den kliniske testfase i USA, og det giver brugeren mulighed for at bruge sin hjerne til at styre sin iPhone eller iPad alene med sine tanker.

Annonce:

Teknologien fungerer på samme måde som andre tilgængelighedsfunktioner, f.eks. alternative kontakter. Men i stedet for at registrere et tryk med foden eller et nik med hovedet registrerer den brugerens hjernebølger.

I en artikel fra Semafor, som magasinet 9to5Mac har spottet, hører vi om Rodney Gorham, en pensioneret softwaresælger i Australien.

Gorham har amyotrofisk lateralsklerose eller ALS, en sygdom i nervesystemet, der har alvorlige konsekvenser for den fysiske funktion. Han er også en af seks personer, der bruger en enhed kaldet en “Synchron Switch”.

Synchron Switch er udviklet af Synchron og fungerer med en række sensorer, der indsættes i hjernen via et blodkar, kaldet stentrode, i hjernen. Selve kontakten styres trådløst fra patientens brystkasse.

Når Gorham tænker på at banke på sin fod, registrerer hans iPad det som et fingertryk på skærmen, og han kan sende tekst-beskeder.

“Vi er begejstrede for iOS- og Apple-produkter, fordi de er så udbredte”, siger Tom Oxley, medstifter og administrerende direktør for Synchron, Tom Oxley, og fortsætter:

“Dette ville være den første hjernekontakt, der indlæses i enheden”.

Synchron er det første firma som får et produkt til hjernestyring godkendt af de amerikanske myndigheder (FDA) og teknologien ventes at kunne hjælpe patienter med svære begrænsninger i mobiliteten.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.