Forside Nyheder

Ny skærmteknologi fra LG kan strækkes, bøjes, foldes og rulles som du vil

-
(Foto: LG Display)

Det er ifølge sydkoreanerne den første skærm med en høj opløsning, der ligefrem kan strækkes som en elastik.

LGs skærmdivision, LG Display, har opnået et nyt gennembrud, når det gælder højopløste skærmes fleksibilitet. En ny prototype viser fremtiden for, hvordan skærme kan opføre sig i fremtiden, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne.

Det måske mest interessante ved denne skærm-prototype er, at den kan strækkes. Altså ikke kun bøjes i alle mulige vinkler, men også strækkes ud. Den prototypens skærmstørrelse er 12 tommer, men hvis man hiver i den, kan den strækkes ud, så den er 14 tommer.

Annonce:

Skærmen er elastisk, så den vender tilbage til de 12 tommer, når du slipper, men pointen er, at den øgede strækbarhed og fleksibilitet ikke bare hjælper på slid, men også gør det muligt at sætte skærmen på ting, der måske ikke er lige så flade som en smartphone eller en tablet.

Prototypen har det logiske navn Stretchable Display, og udmærker sig også ved at have en – for kategorien – høj opløsning. LG skriver, at Stretchable Display har en PPI på 100, når den ikke bliver strukket, så lidt hurtig hovedregning siger, at med 12 tommer ligger opløsningen formentlig lige under 720p.

Tåler hårdhændet behandling

LG fortæller også, at displayet bruger micro-LED som lyskilde, kan levere fuld RGB-farvepræsentation og har en pixelafstand på under 40μm. Det sidste skulle være med til at gøre panelet mere modstandsdygtigt overfor slag og anden hårdhændet behandling.

(Foto: LG Display)

Slid og hårdhændet behandling bliver også afhjulpet af, at skærmen fra fødslen har en let S-form, der angiveligt øger antallet af gange, skærmen kan strækkes uden at miste sin formgivning.

Som nævnt er det kun fantasien, der sætter grænsen for, hvordan sådan et ultrabøjeligt display kan anvendes. I sin pressemeddelelse løfter LG dog lidt af sløret for, hvor firmaet tror, displayet kan finde anvendelse.

LG skriver, at fordi displayet kan mere end de nuværende foldelige og rulbare displays, vil Stretchable Display ”let” kunne anvendes på ”hud, tøj, møbler, biler og fly”. Dermed tror LG, at displayet vil finde vej til produkter fra ”forskellige brancher, herunder mode, wearables, mobil og gaming”.

Hvordan tror du, vi kommer til at se Stretchable Display i fremtiden? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.