Forside Indhold og distribution Film

Reklame-Netflix er lanceret udenlands – men virker ikke på Apple TV

-
(Foto: Unsplash/Netflix/Recordere)

Danmark er ikke med i gruppen af lande, der nu har adgang til Netflix med reklamer. Men selv i udlandet er Apple TV-brugere udelukket fra tjenesten.

Netflix fik pludselig fart på, da Disney meldte sig under reklame-fanerne i USA. Det var egentlig meningen at det meget omtalte, billigere Netflix-abonnement med reklamer skulle være lanceret globalt til næste år.

Men så meddelte Disney, at de også barsler med en delvist reklamefinansieret version af deres populære Disney+-tjeneste. Og så fik Netflix travlt og fremskyndede lanceringen af reklame-abonnementet i en række lande.

Annonce:

Det betyder, at ’Basic With Ads’, som abonnementet hedder på engelsk, blev åbnet for både tilmeldinger og streaming lige før weekenden i USA, Australien, Brasilien, Canada, Japan, Sydkorea og så de største markeder i Vesteuropa: Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

I Skandinavien er vi altså ikke kommet med endnu, og spørgsmålet er, hvornår det sker.  Abonnementet forventes dog først at blive tilgængelig i det nye år for danskerne.

Kommer ”snart”

Men der er en anden gruppe, der er blevet holdt udenfor det gode selskab, også selv om de bor i de ovenstående lande. Det er ejere af en af de allermest populære streamingbokse på globalt plan, Apple TV.

Til Variety fortæller en repræsentant for Netflix, at ”Basic With Ads-abonnementet er ikke understøttet på tvOS ved lanceringen, men vil snart være tilgængelig”. Der er ingen meldinger om, hvad ”snart” betyder.

Apple TV er populær i Danmark, så man må håbe på, at Netflix får fikset problemerne, inden den danske lancering ruller ud i begyndelsen af det nye år. Hvis ikke, er der en hel del danskere, der må vente endnu længere på det billige abonnement.

’Basic With Ads’ har ud over reklamerne de samme begrænsninger som det normale ’Basic’-abonnement, nemlig en maksimal opløsning på 720p, manglende adgang til specifikt indhold og ingen mulighed for downloads.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.