Forside Nyheder

Steve Jobs’ gamle sandaler solgt for over halvanden million kroner

-
(Foto: Julien’s Auctions)

En heldig højstbydende kan nu bogstaveligt talt gå i Steve Jobs’ fodspor.

Personkulten omkring Steve Jobs ser ikke ud til at blive mindre i omfang eller intensitet lige med det samme. Selv om det er 11 år siden, Apple-medstifteren døde, bliver han stadig forgudet af fans af teknologi og innovation.

En hel generation er vokset op og er blevet tech-forbrugere, skabere, innovatører og tech-arbejdere i skyggen af først iPod og siden iPhone og iPad. Det er måske forståeligt nok at mange idoliserer Jobs, selv om hans rolle primært var at være kvalitetsmæssig bagstopper end egentlig idémand.

Annonce:

Vi lever imidlertid i en verden, hvor den førnævnte generation af tech-folk ofte tjener rigtig mange penge, og det kan man tit se på resultaterne af diverse auktioner, hvor ting fra teknologihistorien kommer under hammeren.

Dette billede viser angiveligt Jobs’ fødder i sandalerne (Foto: Julien’s Auctions).

 

Det var således tilfældet i weekenden, hvor auktionshuset Julien’s Auctions havde nogle af Steve Jobs’ personlige ejendele i auktionskataloget. Helt præcist gav auktionshuset en heldig højsbydende muligheden for – i bogstaveligste forstand – at gå i Steve Jobs’ fodspor.

”Godt brugte”

Steve Jobs’ gamle Birkenstock-sandaler var nemlig på auktion. Disse er sandaler, som Apple-medstifteren gik rundt med i 1970’erne og starten af 1980’erne, under sin første runde som topchef for Apple. Han forlod som bekendt Apple i 1985 og vendte først tilbage i 1997.

Ifølge auktionskataloget er sandalerne ”godt brugte, men dog intakte”. En af de folk, der hjalp Jobs med at holde styr på hans adskillige huse, Mark Scheff, snuppede sandalerne i forbindelse med en større oprydning, Jobs foretog på et tidspunkt.

Det var nok et meget godt træk, for sandalerne hentede langt flere penge hjem end forventet, hvilket siger alt om at Jobs-personkulten stadig kører derudaf. Det var forventet, at sandalerne ville blive solgt for et sted mellem 60-80.000 dollar (mellem ca. 429.000 og 575.000 kroner).

Sandalerne blev solgt i denne professionelle kasse, der beskytter sandalerne (Foto: Julien’s Auctions).

Men den endelige salgssum endte med at blive hele 218.750 dollar, eller cirka 1.568.000 kroner – over tre gange så meget. Ifølge CNN er det det højeste beløb, der nogensinde er blevet betalt for et par sandaler på en auktion.

Det siger i øvrigt en hel del om Steve Jobs’ status som tech-idol, at hans sandaler blev sat på auktion sammen med tidligere ejendele fra rock-ikoner som Elvis Presley, Kurt Cobain og John Lennon under overskriften: ”Icons and idols: Rock’n’Roll”. Så vidt vi ved her på redaktionen findes der imidlertid ingen officielle musikudgivelser med Steve Jobs.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.