Forside Produkter Mobil

Xiaomi fremviser koncept-telefon, der også er et systemkamera

-
(Foto: Xiaomi)

Du kan sætte Leica M-objektiver på denne version af firmaets 12S Ultra-smartphone, der dog formentlig ikke sættes til salg.

Et eller andet sted måtte det jo komme.

Hvis man nu lige overvejer, hvad der egentlig sidder i et digitalt, spejlløst systemkamera, så er det jo allermest objektivet og mekanismen, den bliver monteret på, samt selve sensoren, der fylder mest.

Annonce:

Chips til billedprocessering, skærmen bagpå og så videre, behøver jo i virkeligheden ikke så meget plads efterhånden. Smartphones er nu så kraftige, at indmaden fra sådan et digitalt systemkamera erstattes af smartphone-chips, især med de mange AI-baserede fotofunktioner, som Google og Apple nu putter i deres topmodeller.

(Foto: Xiaomi)

Omvendt har problemet med tynde smartphones jo altid været, at der ikke var plads til et ordentligt objektiv, for linser skal altså bruge plads for at gøre det, de er bedst til. Der har været alle mulige forsøg på at løse dette gennem tiden, men ingen af dem er blevet salgssucceser.

Xiaomis nyeste koncepttelefon bliver næppe heller den model, der laver store andele af smartphonepublikummet om til fotoentusiaster. Men den peger da i en ret interessant retning, som vi ikke rigtig har set før.

Koster over 310.000 kroner

Smartphonen hedder 12S Ultra Concept Phone og udmærker sig ved at have TO 50,3 MP et-tommes-sensorer ombord. Den ene bruges til kameraets normale kamerafunktion, akkurat som den normale 12S Ultra-model, der blev lanceret i sommer.

Det er dog den anden sensor, der er interessant. Den sidder nemlig midt i et monteringsmodul på bagsiden, hvor der kan skrues et Leica-objektiv på. Dermed bliver telefonen også til et systemkamera. Xiaomi samarbejdede også med Leica i forbindelse med lanceringen af den førnævnte 12S Ultra.

(Foto: Xiaomi)

Alle Leica M-objektiver kan skrues på telefonen, og dermed kan folk, der går lidt mere op i fotografi end de fleste, nøjes med at tage et par objektiver med, i stedet for at skulle pakke et helt systemkamera-sæt ned i kufferten, hvis de f.eks. skal ud at rejse.

Desværre er det næppe sandsynligt, at Xiaomi sætter denne koncepttelefon i masseproduktion lige nu, og modellen skal formentlig snarere ses som en prøveballon til fremtidige modeller. Altså kan det godt være, at der kommer Xiaomi-smartphones med udskiftelige objektiver i fremtiden, men det bliver formentlig ikke denne model.

Der er i øvrigt kun lavet 10 af 12S Ultra Concept Phone, og det er kun et par få, heldige, kinesiske influencere, der har fået fingre i dem. Fordi der er lavet så få, er det enkelte eksemplar også temmelig dyrt. Hvert enkelt af de 10 eksemplarer koster over 310.000 kroner at fremstille.

(Foto: Xiaomi)
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.