Forside Nyheder

Til marts kan du overnatte som hobbit i The Shire

-
(Foto: AirBnB/Larnie Nicolson)

Det koster næsten ingenting, men der bliver formentlig temmelig meget rift om bookingerne.

J.R.R. Tolkiens univers findes naturligvis ikke i virkeligheden. Det tætteste man kommer, er nok de filmkulisser, som Peter Jackson fik lavet i 1999, i forbindelse med indspilningerne af ’Lord of the Rings’-trilogien, og som også kom i brug i forbindelse med ’The Hobbit’-trilogien.

Disse er mere end blot facader med bagvedstående stilladser. For at få den bedst mulige virkelighedsfornemmelse byggede Jackson og holdet bag filmene 44 egentlige ”hobbit-huller”, altså udhulninger i landskabet, der fungerer som huse for hobbitterne. Det landlige filmstudie fik navnet ’Hobbiton’.

Annonce:
(Foto: AirBnB/Larnie Nicolson)

Det skete naturligvis i New Zealand, hvor Jackson er fra og optagelserne fandt sted, cirka to timers kørsel syd for storbyen Auckland. Området er p.t. en populær turistattraktion, men selv om hobbit-hullerne og området kendt som ’The Shire’ i trilogierne reelt set er beboelige, har det aldrig været muligt ligefrem at overnatte der.

(Foto: AirBnB/Larnie Nicolson)

Det bliver det imidlertid nu. I år er det nemlig 10 år siden, den første film i ’The Hobbit’-trilogien fik premiere og i den forbindelse bliver der nu åbnet op for overnatninger i tre weekender i marts. Det sker via AirBnB, og det bliver ikke ret dyrt.

Billigt, men eftertragtet

Faktisk kommer det kun til at koste 10 New Zealandske dollars, eller lige omkring 45 kroner, per nat. For de penge får du ikke bare adgang til dit eget hobbithul, men bliver også inviteret til middag i den lokale restaurant The Green Dragon Inn og får en rundvisning i filmstudiet.

(Foto: AirBnB/Larnie Nicolson)

Hvis det lyder som om, det er lige noget for dig, så gælder det om at være hurtig. De 44 hobbithuller er ledige 2.-4. marts, 9.-11. marts og 16.-18. marts, altså med to overnatninger per booking. De bliver udbudt tirsdag d. 13. december kl. 22 dansk tid. Det sker som nævnt på AirBnB. Hvert hobbithul kan huse fire mennesker, med en dobbeltseng og to enkeltsenge.

Bag hele arrangementet står AirBnB og Russell Alexander, hvis familie ejer grunden, som Hobbiton er bygget på. Det er Alexander-familien, der normalt driver hobbit-landsbyen/filmstudiet som turistattraktion.

(Foto: AirBnB/Larnie Nicolson)

Som nævnt er det dog nok en god idé at være forberedt på at overnatningerne bliver revet væk på tirsdag, så det gælder om at være hurtig med musen. Du skal også være over 18 år gammel og din AirBnB-profil skal være funktionel, verificeret med en god historik og positive anmeldelser af dine tidligere besøg.

(Foto: AirBnB/Larnie Nicolson)
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.