Forside Produkter Mobil

Tillykke til SMS’en med de 30 år

-

SMS’en fylder 30 år: Første besked var en julehilsen

En decemberdag i 1992 blev verdenshistoriens første SMS sendt som en julehilsen.

Annonce:

Selvom der siden dengang er sket en rivende teknologisk udvikling, sender danskerne fortsat mange beskeder, fortæller Telenor i en udmelding. Teleselskabet som i øvrigt selv kan fejre 30 års jubilæum i år.

I dag d. 3/12 er det altså tre årtier siden, at SMS-teknologien, der er en forkortelse for ’short message service’, blev født. Her sendte en 22-årig britisk ingeniør den første SMS-besked nogensinde fra en computer til en kollegas telefon med julehilsenen ’Merry Christmas’.

I de følgende år op gennem 90’erne og 00’erne voksede teknologien i popularitet i takt med at flere fik en mobiltelefon.

I Danmark toppede brugen af SMS’er i 2010, hvor danskerne ifølge tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur sendte mere end 13 milliarder beskeder i løbet af året.

Sidenhen har beskedtjenester og sociale medier taget deres bid af kagen, men SMS (og MMS) er dog fortsat populært og ikke på vej i graven.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.