Forside CES CES 2023

I den mere fjollede ende af smarthjems-trenden

-
(Foto: Rec.dk)

Det smarte hjem og IoT var et af CES 2023s hotteste trends. På godt og ondt. Og i nogle tilfælde mest til grin.

Når et bestemt område bliver rigtig populært på CES, er der altid nogle håbefulde producenter, der stiller op med nogle temmelig fjollede produkter. Sådan var det også i år på smarthjemsfronten. Her er nogle af eksemplerne.

Rullegardin med indbygget solskin

Det, du ser på billedet herunder er, hvad du får, hvis du blander IKEA-modellerne Hoppvals og Fridans med en Philips Hue-pære, der kan efterligne en solopgang. Det virker måske nok som en god idé – mange mennesker kan jo godt lide at vågne med solen. Men firmaet Belumes løsning har et problem: Den samlede pakke af to rullegardiner og en lampe koster 600 dollar, eller godt og vel 4200 kroner før danske skatter og afgifter.

Annonce:
(Foto: Rec.dk)

Rullegardinerne er vel at mærke, ligesom de ovennævnte IKEA-modeller, IKKE motoriserede. Belume-løsningen er kun lavet til at skabe en illusion af at solen står op udenfor og skinner ind gennem rullegardinerne.

Hvis du allerede har en fatning med et strømkabel tilsluttet, kan du selv lave en lignende løsning ved at køre i IKEA. Her koster projektet henholdsvis 189 kr. (Fridans) + 259 kr. (Hoppvals) + 219 kr. (Trådfri farve-smartpære med fjernbetjning) + 499 kr. (Dirigera hub) = 1166 kroner. Sådan, du har lige sparet mindst 3000 kroner på ikke at købe Belume-løsningen. Og skal du have flere af dem, koster det kun 667 kroner, for nu har du allerede Dirigera-hubben.

Pejseskærmen, der ikke er en skærm

I de gamle VHS-dage, (og lidt senere, DVD-dage) kunne man købe en video med en pejs, der stod og buldrede på TV’et, hvis man nu ikke selv havde en pejs. Det var da så hyggeligt til jul, ikke? Siden blev TV-pejsen til en website, og en YouTube-video og siden en app, man kunne smide op på TV’et med forskellige metoder.

(Foto: Rec.dk)

I vore dage kræver ejeren af det smarte hjem lidt mere. Men om disse løsninger fra Orion er det rigtige, er måske mere tvivlsomt. Til at starte med troede Rec.dks udsendte, at der var tale om en skærm dedikeret til et pejse-feed. Men det var det ikke. Da jeg kom tæt på, kunne jeg se at der i stedet er tale om en hel, aflang pejs der benytter sig af samme princip som de der falske LED-stearinlys.

Men ikke nok med det, den samlede pakke udsender også en semiautentisk pejse-lyd fra en indbygget højttaler…og ja, der er også et varme-element indbygget, så du heller ikke går glip af denne del af oplevelsen. Priserne begynder ved omkring 7.800 dollar eller godt 54.600 kroner før danske skatter og afgifter. Det kan man jo næsten få installeret en rigtig pejs og skorsten for!

”NOT HOTDOG!”

Hvis du kan genkende ovenstående statusmelding, så er det fordi, du har set HBO-serien ’Silicon Valley’, hvor den kinesiske startup-bro Jian-Yang kommer på en app, der kan identificere madvarer via smartphonens kamera. Det er smart, fordi man så på den måde nemt kan tælle sine kalorier ved bare at tage billeder af sin mad. Problemet er naturligvis, at Jian-Yangs app kun kan identificere, om der er tale om en hotdog eller en ikke-hotdog.

(Foto: Rec.dk)

I et pragtfuldt tilfælde af livet, der imiterer kunsten, stødte vi på denne madscanner på CES, der også var fra et kinesisk firma. Den er så ikke en app, men derimod til indbygning, for eksempel i køkkenet (hvor man må formode at du ved, hvilken mad, du har lavet). Den kan dog også indbygges andre steder, som for eksempel i kantinen, så du kan se på en skærm, hvad du har på tallerkenen.

Systemet var dog ikke lavet til at oplyse, hvor mange kalorier, der var i maden, men det kan du naturligvis selv slå op bagefter og dermed gøre hele processen overflødig.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.