Forside Nyheder

LG lancerer miniprojektor som rival til Samsung Freestyle

-
(Foto: LG)

Med en vægt på under et kilo og en størrelse, du kan håndtere med en enkelt hånd, er PF150Q let at smide i tasken. Men lysstærk er den næppe.

Knap er CES 2023 overstået, før vi begynder at se lanceringer af ting, der ellers sagtens kunne være blevet annonceret på den store forbrugerelektronikmesse. Det kan for eksempel undre, hvorfor LG ikke havde den nyeste CineBeam PF150Q Smart Portable Projector med til Las Vegas.

Måske var den simpelthen ikke klar til at blive vist frem, eller måske var LG bange for at den ville drukne i de mange andre nyheder. Eller måske er den bare til et publikum, som LG ikke forventede at få ret meget respons fra ved at tage den med.

Annonce:

Uanset hvad er der tale om en lille, intelligent projektor af typen, du kan tage med ud i haven til sommer og se film under aftenhimlen eller måske tage med, når du skal ud og give en præsentation et eller andet sted i forbindelse med arbejdet. Den er kun lige under 15 centimeter på hver af overflade-leddene, og lige under 7 centimeter høj. Den vejer kun et kilo.

(Foto: LG)

PF150Q er handy, og kan smides i tasken, når du skal over til vennerne, hvis I gerne vil se en film en lidt større skærm. Eller måske kan TV’et i sommerhuset droppes, fordi den her fætter kan tages med overalt.

WebOS og gode, trådløse forbindelser

Selv om den er lille og transportabel, kan den lave et billede op til 120 tommer i 1080p.
Det gælder dog nok om at slukke så meget af lyset som muligt, hvis den skal bruges i så stor størrelse, for den lille projektor kan kun levere op til 450 lumens – og formentlig noget mindre ved maksimal billedstørrelse.

Den har dog en udmærket konstrastrate på 150.000:1 og ifølge LG kan lampen holde til 30.000 timers brug. Der er en lille 5-watts højttaler indbygget, hvis du ikke gider slæbe højttalere med, men hvis der skal nydes en god film er det måske nok smart at sætte en bluetooth-højttaler til.

(Foto: LG)

Det sidste er der ikke noget problem i, for PF150Q kan forbindes til to bluetooth-enheder på en gang. Det er netop forbindelserne og de indbyggede, smarte funktioner, der måske gør det værd at overveje den, hvis behovet er der.

Ligesom LGs tv-skærme er der nemlig WebOS indbygget, så hvis du i forvejen har et LG-TV et andet sted i huset, er det nemt at få adgang til de samme apps og tjenester, du er vant til, men i transportabel form. Du kan streame til den fra en iPhone via AirPlay2 eller fra en Android-telefon via LG Screen Share.

Vi har endnu ikke fået bekræftelse på dansk lancering og pris, men LG har annonceret PF150Q i Tyskland, så mon den ikke også bliver tilgængelig i Danmark? I Tyskland er den prissat til 599 Euro eller cirka 4.550 kroner. Det er nogenlunde samme pris som Samsungs tilsvarende Freestyle-projekter, der dog har kortere lampelevetid en maks. Billedstørelse på 100”. Til gengæld påstår Samsung, at Freestyle kan klare 550 lumens mod LG’ens 450.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.