Forside Produkter Auto

Polestar biler får nyeste Google-teknologi

-

Google har på årets CES-messe i Las Vegas præsenteret de nyeste forbedringer og opdateringer til Polestars biler.

Opdateringerne omfatter Googles nye HD-kort, der vil blive lanceret i Polestar 3 sammen med lanceringen af fjernstyrings-funktioner til Polestar 2.

Annonce:

“Opdateringerne er et direkte resultat af vores stærke samarbejde med Google og viser de fordele, der er ved integrationen af det innovative Android Automotive OS-system i vores biler,” siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør i en pressemeddelelse til recordere.dk

Polestar 3 bliver efter planen den første bil i verden, der anvender Googles nye HD-kort – et omfattende navigationskort, der giver særligt detaljerede og opdaterede vej-informationer. HD-kortet gør det muligt for Polestar 3-biler at kombinere deres sensor-teknologi med Googles præcise viden om bilens placering på vejbanen og lokalitetsdata for at kunne tilbyde driver assistance-funktioner som fx Pilot Assist. Det danner også grundlag for, at bilen i fremtiden kan blive selvkørende.

Et HD-kort er indeholder detaljer, som normalt ikke er tilgængelige i traditionelle navigationskort. Den store detaljegrad er nødvendig for bilens assisted-driving-beregninger, der forbedrer bilens aflæsning og genkendelse af vejbanemarkeringer samt lokalisering af objekter så som vejskilte.

“Vores nye HD-kort, der bygger videre på Googles lange historie med at kortlægge kloden, er særligt designet til bilproducenter, og vi er virkelig glade for vores fortsatte samarbejde med ledende bilproducenter som Polestar for at forbedre sikkerhed og komfort for bilister verden over,” siger Jørgen Behrens, Googles Vice President og General Manager for Geo Automotive.

Med implementeringen af fjernstyrede funktioner får Polestar 2-ejere nu mulighed for at tjekke bilens status og kontrollere bestemte funktioner i bilen, som fx at tænde for klimaanlægget, at tjekke batteriniveauet og at låse bildøre op ved at bruge en kompatibel Google Assistant enhed. Funktionerne vil indledningsvis være tilgængelige for brugere i USA og vil efterfølgende blive rullet ud til flere markeder over tid.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.