Forside Indhold og distribution Film

Teaser-trailer: Den nye Super Mario Bros.-film lover godt

-
(Foto: Illumination)

’The Super Mario Bros. Movie’ ser ud til at følge i LEGO-filmenes fodspor med stjerner i hovedrollerne og en ordentlig portion selvironi.

Vi danskere kan være stolte af LEGO af mange forskellige grunde. En af de grunde, vi måske taler mindst om, er at LEGO har været med til at starte en hel ny subgenre af animerede film: Legetøjs-baserede film med masser af humor og ikke mindst selvironi. Den selvironiske tilgang blev for alvor introduceret med ’The LEGO Movie’ og er siden forsøgt kopieret mange gange.

En ny film i samme subgenre kommer til april, denne gang fra Nintendo. Titlen er – helt efter LEGO-bogen – ‘The Super Mario Bros. Movie’. Filmen er naturligvis baseret på Nintendos primære karakterer med blikkenslageren Mario i centrum. Og nej, der er heldigvis ikke tale om noget, der minder ret meget om det usle live-action-forsøg fra 1993 med Bob Hoskins og John Leguizamo i rollen som brødrene Mario og Luigi.

Annonce:

Som nævnt er der tale om en animeret film, men derfor halter det bestemt ikke med stjernevrimlen på rollelisten. I hovedrollen som Mario finder man Chris Pratt, der jo i forvejen har en del erfaring med at spille allerede etablerede popkultur-karakterer som Starlord fra ’Guardians of the Galaxy’.

Donkey Kong med replikker

Charlie Day fra ’It’s Always Sunny in Philadelphia’ lægger stemme til Luigi denne gang, mens Princess Peach spilles af Anya Taylor-Joy, der har gang i karrieren efter sin fremragende præstationer i ’The Queen’s Gambit’ og ’The Menu’.

Bag karakterer som Bowser og Toad finder man populære komikere som Jack Black og Keegan-Michael Key, men lad os nu bare være ærlige: Vi vil alle sammen hellere vide, hvem der spiller Donkey Kong.

For i ’The Super Mario Bros. Movie’ har Donkey Kong skam replikker og alting. Og som det formentlig vil være stort set alle læsere bekendt, centrerer plottet sig (ligesom i spillene helt tilbage fra det originale Donkey Kong-spil) bl.a. omkring Donkey Kongs kidnapning og gidseltagning af Princess Peach, som vores blikkenslagerhelte så skal forsøge at redde. Men hovedhandlingen er primært omkring Bowsers forsøg på at overtage verden.

Donkey Kong kan som nævnt mere end at grynte og brøle, og af samme grund har de sat ingen andre end Seth Rogen til at spille skurke-aben. Hvordan han lyder i rollen (og hvordan næsten alle de andre stjerner tilgår deres roller) kan man høre i den seneste teaser-trailer for filmen, som kan ses herover.

Filmen er ikke den eneste legetøjs-baserede, selvironiske film, der er på vej. Personligt glæder nærværende skribent sig en hel del til at se, hvordan Mattel i selskab med de to fremragende filmskabere Greta Gerwig og Noah Baumbach kører Barbie-universet i stilling, når ’Barbie’ får premiere til sommer. Med Ryan Gosling som Ken med bleget hår kan det ikke blive andet end sjovt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.