Forside Produkter Mobil

Du kan selv reparere denne Nokia-smartphone

-
(Foto: HMD Global)

HMD Global har indgået et samarbejde med iFixit, hvilket blandt andet betyder at du selv kan skifte G22-smartphonens batteri på få minutter.

Mange af Rec.dks læsere er formentlig gamle nok til at kunne huske, da det ikke var nogen sag at skifte batteri på sin mobiltelefon. Før 2008 krævede det blot at man hev klappen af, tog batteriet ud og satte et nyt i. Nemt!

Sådan var det endda med de fleste smartphones, indtil 2008, hvor den første iPhone kom ud i butikkerne. Det strømlinede design betød, at det var slut med selv at rode med for eksempel at skifte batteriet ud…eller nogle som helst andre reparationer, for den sags skyld.

Annonce:

Apple satte en ny designstandard med iPhone, og af samme grund har det varieret en hel del, hvor meget, du selv har kunnet reparere din smartphone over de sidste 15 år. Men nu er der en bølge i gang, hvor såvel bruger-organisationer som politikere insisterer på en højere grad af tilgængelighed for reparationer i bl.a. smartphones, ikke mindst på grund af miljøet.

Mens mange smartphone-producenter tilgår dette ved at åbne reservedels-websites og gøre deres telefoner en anelse nemmere at reparere, tager HMD Global nu det fulde skridt med en af sine Nokia-brandede smartphones.

Budgettelefon med masser af adgang

Nokia G22 er en ny smartphone, som HMD Global viser frem i denne uge under Mobile World Congress, og som er et resultat af et partnerskab med iFixit. G22 er simpelthen lavet til selvreparation, hvilket HMD Global blandt andet har opnået ved at skrue ned for specifikationerne.

(Foto: HMD Global)

Dens 6.5-tommer skærm har HD-opløsning og 90Hz refresh rate. Det er måske nok i underkanten i forhold til resten af markedet, men til gengæld koster en ny skærm kun omkring 400 kroner, hvis du får behov for at skifte den ud. Et nyt batteri koster omkring 200 kroner, og en ny USB-port koster omkring 160 kroner.

Værktøjssættet, du skal bruge for at gå ombord i G22 kan erhverves for omkring en 50’er hos iFixit. At telefonen er lavet af billige dele viser sig også i dens udsalgspris. I skrivende stund venter vi på den officielle danske pris, men i Storbritannien er den til salg for 150 pund, hvilket svarer til 1265 kroner.

Til den pris skal man naturligvis ikke vente alverden af hardwaren. Dens hovedchip er en Unisoc T606 og den fås med maksimalt 128GB lagerplads (der dog kan udvides med microSD). Hovedkameraet er på 50MP, og flankeres af et 2MP dybdekamera og et 2MP macro-kamera. Den kan klare 20W-opladning, men kommer med Android 12, og det vides ikke, om OS’et bliver opgraderet på et tidspunkt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.