Forside Produkter AI

Google: Vi vil også avanceret AI på søgning

-

Google har netop offentliggjort det seneste store ryk inden for kunstig intelligens.

Konkret annoncerer Google i dag den nye eksperimentelle, dialogbaserede AI-tjeneste Bard. Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.

Det fremgår af en blogpost af Googles topchef, Sundar Pichai, som netop er blevet publiceret.

Annonce:

Bard kombinerer alverdens viden fra internettet med intelligensen og kreativiteten fra Googles sprogmodeller. På den baggrund kan den fx hjælpe med at forklare nye opdagelser fra NASAs James Webb-teleskop til en 9-årig – eller lære om de bedste angribere i fodbold netop nu og give forslag til træningsøvelser.

Lanceringen bliver i første omgang en ‘light’ udgave af LaMDA, fordi denne mindre model kræver markant mindre computerkraft, og dermed nemmere kan udrulles til flere brugere.

Google har i de sidste måneder kunne mærke OpenAI / ChatGPT ånde dem i nakken, og nu kommer de så med deres modsvar.

AI kan komme milliarder til gode

Kunstig intelligens er allerede i dag en integreret del af de fleste af Googles produkter, og hver eneste dag bliver regnekraften større og mulighederne flere, og det åbner for løsninger, der kan komme milliarder af mennesker til gode. Eksempelvis nye måder at finde information i alt fra sprog, billeder, video og lyd.

Historisk set har brugerne primært besøgt Google for at få svar på faktuelle spørgsmål som “hvor mange tangenter har et klaver?” Spørgsmålene bliver dog i stigende grad mere og mere komplekse, som eksempelvis “er det sværest at lære at spille klaver eller guitar, og hvor meget øvelse kræver hver af dem?”

Inden længe vil der i Googles søgemaskine være features, som dissekerer kompleks information og forskellige perspektiver og omformer til et lettilgængeligt format.

Kunstig intelligens kan skabe store forandringer på mange områder, men for Google er afgørende, at forandringerne sker på ansvarlig vis.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.