Forside Nyheder

Mere internet fra himlen: Amazon får grønt lys til deres Starlink-konkurrent

-
Foto: Amazon

Amazon Kuipers planer om 3.236 internet-satellitter får grønt lys

De amerikanske komminkationsmyndigheder FCC har godkendt at Amazon Kuiper kan starte op på deres internet i himlen. Det skriver Ars Technica.

Amazon Kuiper bliver en konkurrent til SpaceX Starlink, med 3.236 satellitter når fuldt udbygget. SpaceX havde gjort indsigelse og forsøgt at begrænse tilladelsen til 578 satellitter, indtil Kuiper-divisionen ligesom havde bevist at de kan operere i rummet, der for denne type satelitter ligger i et bælte mellem 590 og 630 kilimeters højde.

Annonce:

De nuværende satellitter ligger i 590 til 610 kilometers højde, mens Amazon Kuiper har valgt 630 kilometers højde.

“Vores handling vil gøre det muligt for Kuiper at påbegynde etableringen af sin konstellation for at give kunderne i hele verden højhastighedsbredbåndsforbindelser”, står der i godkendelsen fra FCC.

Modsat SpaceX så råder Amazon ikke over egne raketter til opsendelserne, så de har indgået aftaler om 83 opsendelser over 5 år med Arianespace, Blue Origin og United Launch Alliance.

Nu er det planen at opsende to prototype-satellitter snart, med United Launch Alliance’s nye Vulcan Centaur-raket.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.