Forside Nyheder

OnePlus har også lavet et mekanisk tastatur

-
(Foto: OnePlus)

Det kan være et tegn på en større trend, at et stort mobil-brand nu går ind på, hvad der indtil for nylig har været et rent nichemarked.

Det er ikke noget, vi har dækket ret meget her på siderne, men i de senere år har en normalt ret essentiel del af hjemmets forbrugerelektronik gennemgået lidt af en designdille blandt de mere nørdede. Og nu kan man måske begynde at ane en trend.

Der er tale om det gode, gamle tastatur. De fleste af os kommer i kontakt med taster på en computer på en eller anden måde i løbet af dagen, men nogle af os mere end andre. Og for dem, der hakker mere i tasterne end andre, er mekaniske tastaturer blevet mere og mere populære. De er både bedre for fingrene og mere præcise, hvilket kodere, skribenter og gamere sætter pris på.

Annonce:

Mekaniske tastaturer var ellers standard i computernes barndom, men er i de seneste årtier blevet erstattet af fladere taster. Det kan man måske forstå i forbindelse med laptops, men bluetooth-tastaturer til f.eks. tablets og stationære computere er også blevet flade, primært af designhensyn.

Det har på det seneste fået en modreaktion fra små producenter af mekaniske tastaturer, og det er tilsyneladende nu så stort et marked, at det ikke kun er niche-brands og specialiserede forbrugerteknologi-firmaer, der springer med på trenden. Som et af de første af de helt store og velkendte brands, har OnePlus nu også lavet et mekanisk tastatur.

Et oplagt navn

Tastaturet er blevet vist frem i forbindelse med lanceringen af den nye OnePlus 11 5G og annonceringen af OnePlus Pad, den nye tablet fra firmaet. Ligesom sidstnævnte skal vi dog vente lidt med den officielle tilgængeliggørelse og dermed også med de tekniske detaljer.

(Foto: OnePlus)

Ifølge OnePlus bliver der åbnet op for bestillinger af tastaturet med det oplagte navn OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro til april. På det tidspunkt kommer vi også til at kende prisen og for at vide, om tastaturet kommer på danske butikshylder eller skal bestilles hjem over nettet.

Men det helt centrale i denne historie er naturligvis, hvorfor i alverden OnePlus nu kaster sig over mekaniske tastaturer? Tablets og øretelefoner er umiddelbart i samme univers som firmaets smartphones, men mekaniske tastaturer?

Kommer Apple og Samsung nu også med?

Det peger i retning af, at markedet for mekaniske tastaturer måske er ved at blive så stort, at store forbrugerelektronik-brands vil begynde at have dem i sortimenterne. OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro ser i virkeligheden ud til at være en version af Q1 Pro-tastaturet fra Keychron, og OnePlus har da også været helt åbne om deres partnerskab med netop dette firma.

(Foto: OnePlus)

Keychron er netop et af de små nichefirmaer, der har specialiseret sig i mekaniske tastaturer, og andre brands indenfor nichen hedder f.eks. Leopold, Varmilo, Ducky, og Azio. Ud over folk, der skriver eller koder meget, er det især gamere, der er glade for de mekaniske keyboards, som mange synes har en større præcision end de lavprofils-tasturer, der ellers er på markedet.

Det betyder, at brands, der laver tilbehør til gamere som Razer og Logitech også har været fremme på beatet i et stykke tid, når det gælder mekaniske tastaturer. Men hvis man ser på et stort forbrugerteknologi-brand som Apple, fås tastaturer kun med flade taster, der hverken er særligt ergonomiske eller præcise. Det kan være, at OnePlus’ beslutning om at lave et tastatur er et fingerpeg om, at vinden er ved at vende, også for de store brands.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.