Forside Nyheder

Samsung løser udfordring med 8K TV mod nye EU-regler

-
Samsung Neo Qled 8K. Foto: Samsung

Der vil fortsat være 8K TV fra Samsung på det europæiske marked. Nye EU krav til energiforbrug er løst

Her per 1. marts vil der være nye EU-krav til 8K og MicroLED TV. Nu skal de TV overholde strammere krav til strømforbrug.

Det fik 8K Association til at reagere sidste år, at kravene til energiforbrug er sat så lavt at ingen af de eksisterende 8K UHD TV eller MicroLED på markeder dér ville kunne overholde reglerne.

Annonce:

Se også: EU-regler vil blokere for 8K TV og MicroLED

Så hvis ikke tv-producenterne fandt en løsning til at sænke strømforbruget, så ville 8K TV ikke kunne sælges på det europæiske marked.

Samsung har fundet en løsning, og de præsenterede den på Samsung Summit i Frankfurt i denne uge. Løsningen er at skrue ned for strømforbruget på deres 8K TV.

Når et Samsung 8K TV pakkes ud og installeres, så vil det som standard køre ECO-mode, for forbruget er lavere og indenfor rammerne i EU-kravene.

Det betyder mindre lysintensitet på skærmen, og dermed også færre nits til eksempelvis HDR-effekter.

Begrænsningerne på strømforbruget er dog ikke obligatorisk, købere af årets nye Samsung 8K TV har mulighed for at slå ECO-mode fra i indstillingerne. Så vil TV’et forbruge mere strøm end EUs anbefalede maksimum, til gengæld fungerer TV’et som tidligere års modeller, med en lysstærk skærm.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.