Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: B&W Px8 trådløse hovedtelefoner – Så gode at du rent faktisk kan høre englene synge

-

Nogle gange falder man som anmelder bagover – Og det er lige hvad der er sket i min test af Bowers & Wilkins Px8 – Jeg troede simpelthen ikke at trådløse hovedtelefoner kunne lyde så godt.

For et par uger siden blev jeg spurgt om jeg ville teste Bowers & Wilkins Px8 trådløse hovedtelefoner, og som ejer af et sæt MM1 siden 2011 (som jeg faktisk testede dengang), og de tjener mig fortsat loyalt foran min nok 8. computer siden da, tog det mig kun et splitsekund at sige ja til at teste.

Annonce:

Hovedtelefonerne kom i vinterferien, og derfor har jeg haft rigeligt med tid til at gå rundt og teste og nyde lyden og detaljerne. Men man skal også være opmærksom på, at vil man købe Px8, skal man af med omkring 5.200,- Kr., så læs videre og se om jeg synes de er pengene værd.

 

Etui til Bowers & Wilkins Px8 (foto: recordere.dk)

 

Design og installation

Bowers & Wilkins Px8 kommer i en æske der udover hovedtelefonerne indeholder et etui, der har et lille rum der gemmer på to kabler. Et USB-C til USB-C og et USB-C til minijack.

Px8 kommer farverne sort og beige og modellen vi testede var beige. Hovedbøjlen er udført i aluminium, og kanten på ørekoppernes runde logoplader er affaset med diamantskær. Både ørepuder og hovedbøjle er beklædt med Nappa læder og indvendigt polstret med memory-skum, der føles ualmindeligt behageligt at have på i flere timer.

 

 

På bagsiden af højre ørekop er der fire fysiske knapper, der bl.a. har en knap til tænd/sluk og bluetooth. Den slider og det føles bare fantastisk med fysiske knapper, i stedet for bare touch. De tre andre knapper er til lydstyrke og så en en multiknap som bruges til musik og tale navigation ud fra hvor mange gange man trykker på den. Udover de fire knapper er der også en USB-C port som bruge til opladning og tilslutning af kablet lyd.

 

USB-C port på Bowers & Wilkins Px8 (foto: recordere.dk)

På venstre ørekop har du en enkelt knap der bruges til at vælge om aktiv støjreduktion skal være slået til, og hvor meget den skal være slået til (transparens) .

Hovedtelefonerne vejer 320 gram og måler 189mm (b) x 63mm (d) x 233mm (h).

Der er ingen tvivl om at Bowers & Wilkins har givet den fuld skrue på design og byggekvalitet, og Px8 scorer top-karakter på både komfort og design. De er mindst lige så smukke som de bedste hovedtelefoner fra B&O og så lyder de også fantastisk.

 

Bowers & Wilkins Px8 sidder perfekt på hovedet (foto: recordere.dk)

 

Hvordan lyder Bowers & Wilkins Px8 ?

Jeg er blæst bagover over lyden i Bowers & Wilkins Px8. Jeg har efter hånden testet mange trådløse hovedtelefoner, og selvom jeg godt ved ingen kan slå gode kablede hovedtelefoner med en en god DAC, så er Bowers & Wilkins Px8 mere end super imponerende. Der sidder to 40 mm vinklede drivere med carbon-forstærket membran inde i ørekopperne, og de leverer virkelig en fyldig lyd.

Jeg har testet med meget forskellige musik, og i George Michaels “Kissing a Fool” fra Faith albummet er fyldigt, og både Georges stemme og lyden fra bigbandet der spiller jazzet musik sidder bare lige i skabet.

 

 

Peter Gabriels “Mercy Street” fra Go albummet lyder helt igennem fantastisk – Der er plads til alle instrumenter, selv den åndsvage triangel går klart igennem til trods for en dyb bas, et blidt keyboard og Peter Gabriels klare stemme.

Uanset om du er til rock, dance eller klassisk, så vil du blive begejstret af at lytte til både musik, podcast og deltage i eventuelle videomøder med Bowers & Wilkins Px8 på.

Inde i Px8 finder du hele 6 mikrofoner, der bruges til både stemme og aktiv støjreduktion, og opkaldskvaliteten er rigtigt god. Det samme er din stemme på f.eks. Skype og Teams møder.

Den aktive støjreduktion er rigtig god – Stadig ikke lige så god som hos f.eks. Sony WH-1000XM5, men jeg lover at det hører du ikke, for lydkvaliteten er meget bedre på Px8. Jeg havde god mulighed for at teste dem mod vindstøj, og også der leverede Px8.

Når det gælder lydkvalitet og ANC så er Bowers & Wilkins Px8 det allerbedste jeg nogensinde har hørt.

 

Bluetooth 5.0

Bowers & Wilkins Px8 kommer med Adaptive Bluetooth 5.2 inkl. AAC, aptX HD og aptX Adaptive 24bit codecs og A2DP, AVRCP, HFP, HSP ogBLE GATT profiler, og så kan du tilslutte to enheder samtidigt så du kan bruge både computer og smartphone samtidigt.

Hvis du skal ud og flyve kan du bruge det medfølgende USB-C til minijack stik. Og der er rigeligt med batteri til både at flyve frem og tilbage til Asien eller USA.

 

Batteritid – 30 timer.

Bowers & Wilkins Px8 tilbyder op til 30 timers batteritid med ANC slået til, og jeg har under hele testen kun opladet dem da jeg pakkede dem ud, og her hvor jeg er godt igennem det skriftlige har jeg stadig rigeligt med batteri på. Og skulle den være løbet tør, kan man oplade til 7 timers playback med ANC på 15 minutter. Det tog mig ca. 1,5 timer at oplade fra 5-10% – 100%, så det bør man gøre om natten.

Du kan sagtens finde hovedtelefoner med mere batteritid, men ikke med den fantastiske lyd som Bowers & Wilkins Px8 tilbyder.

 

Velkommen til Bowers & Wilkins Pi7 S2 app – Registrer dig lige…

 

Bowers & Wilkins App

Bowers & Wilkins Px8 bruger den samme app som andre Bowers & Wilkins bruger, og der kan du sætte støjreduktion op, ligesom du kan opdatere firmwaren på hovedtelefonerne hvis der kommer en opdatering.

App’en fungerer fint, men jeg kommer ikke til at bruge den særlig meget, fordi jeg helst vil betjene hovedtelefoner via musikapp’en eller via touch kontrollerne. Og så skal det lige siges, at det gør mig mere end ualmindeligt irriteret, at man skal oprettes som bruger for overhovedet at kunne komme ind i app’en.

 

 

Konklusion

Der er fuldt hus på stjerner hos Bowers & Wilkins Px8 – Jeg er blæst bagud, og jeg har aldrig haft en så fed testoplevelse af trådløse hovedtelefoner.

De føles fantastiske at gå med, og de ser skide godt ud. Og så har de mest af alt dem bedste lyd jeg har oplevet med bluetooth baserede trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. De lyder bedre end både Apple AirPod Max og Sony WH1000-XM5 som jeg har. De har ikke den bedste støjreduktion, det har Sony, men kombinationen af fantastisk lyd og en ganske god støjreduktion gør dem bare bedre end Sony.

Hvis du får penge tilbage i skat næste måned, og gerne vil have et par hovedtelefoner der ikke alene skiller sig ud fra mængden, men også lyder ualmindeligt godt, så bør du overveje at investere i et par Bowers & Wilkins Px8.

 

 

Pris og tilgængelighed

Bowers & Wilkins Px8 fås i sort og beige og kan købes hos HiFi Klubben. I skrivende stund er den vejledende udsalgspris kr. 5.199,-

 

Bowers & Wilkins Px8

10
Lyd 10.0
Batteritid med ANC 10.0
Design 10.0

Plus

  • Bedste lyd i trådløs hovedtelefon
  • God støjreduktion
  • Fantastisk design

Minus

  • App'en kunne godt trænge til et løft
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.