Forside Produkter Auto

EU-Kommisionen foreslår et fælles digitalt kørekort

-

Et fælles rent digitalt EU-kørekort kan være på vej, hvis EU-Kommissionens forslag vedtages

Et forslag om at modernisere reglerne for kørekort er blevet præsenteret af EU-Kommissionen. Dette inkluderer indførelsen af et digitalt kørekort, som vil have gyldighed i hele EU, samt nye bestemmelser for at håndhæve færdselsreglerne på tværs af grænserne.

Annonce:

Kommissionen har foreslået at indføre verdens første digitale kørekort for at forenkle anerkendelsen af kørekort mellem medlemsstaterne.

Dette digitale kørekort vil gøre det nemmere at erstatte, forny eller ombytte et kørekort, da alle procedurer vil være tilgængelige online.

Derudover vil det også lette ombytningen af kørekort for borgere fra tredjelande, som har sammenlignelige trafiksikkerhedsstandarder, til et EU-kørekort.

Det fælles digitale EU-kørekort er en del af et forslag fra EU-kommissionen som omhandler flere tiltag på trafikområdet, og skal nu behandles Europa-Parlamentet og Rådet efter den almindelige lovgivningsprocedure.

Kommissionens forslag til fælles digitalt kørekort, ajourførte kørekortkrav, og bedre håndhævelse af færdselsreglerne på tværs af grænserne, kan læses her

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.