Forside Produkter AI

Drake og The Weeknd hitter med sang, de aldrig har indspillet

-
Drake og The Weeknd (Fotos: The Come Up Show-CC BY 2.5/Nicolas Padovani-CC BY 2.0)

AI-versioner af de to stjerner har i stedet lagt vokaler på ’Heart on My Sleeve’, skabt af brugeren Ghostwriter, der har fået sig et viralt hit på hænderne.

Hvad gør en ung musiker, hvis vedkommende drømmer om at få Drake og The Weeknd til at lægge vokaler på en sang, men hverken har penge eller kontakter til at få dem med ombord? Laver en AI-version af dem begge, naturligvis!

En musikskaber ved navn Ghostwriter lagt en sang op på TikTok, YouTube og Spotify med de to stjerners stemmer på. Men hverken Drake eller The Weeknd har været i studiet sammen med Ghostwriter for at lave tracket, der hedder ’Heart on My Sleeve’ og er skrevet om Selena Gomez, som The Weeknd datede en overgang.

Annonce:

I stedet har Ghostwriter trænet en AI til at efterligne de to herrers stemmer og har brugt AI’en som vokalist på nummeret, der er blevet set tæt på 10 millioner gange på TikTok, mens afspilningerne på YouTube og Spotify nærmer sig henholdsvis 200.000 og 300.000.

Og det er kun siden i fredags, hvor nummeret blev lagt op. Hen over weekenden er ’Heart on My Sleeve’ blevet et gedigent, viralt hit. Og det, der har overrasket de fleste mennesker er, at det faktisk fungerer. På YouTube har brugerne lagt over 1000 kommentarer, der primært roser Ghostwriter for at have skruet et godt pophit sammen – uanset hvem der har leveret vokalerne.

Ikke første gang for Drake

Der er dog også dem, der føler sig truet. Roberto Nickson, der står bag den kreative AI-platform Eluna.AI beskriver på Twitter lanceringen af sangen som et ”Napster moment”, altså en begivenhed, der ligesom fremkomsten af Napster fuldkommen vendte musikbranchen – og hvordan vi tænker om musikrettigheder – på hovedet.

@kanekallaway

Looks like Drake might have a ghostwriter after all? #ai #artificialintelligence #musicai #drake #theweeknd #openai #aimusic #draketheweeknd

♬ original sound – Kallaway 🏴

Nickson er en af de folk, som tech-kommentatoren Kane Kallaway refererer til på TikTok, hvor han mener, at musikbranchen bør stå sammen og kæmpe imod misbrug af stjernernes stemmer i musik, da det svarer til en slags brud på copyright.

Drake har allerede én gang været ude med riven i forhold til AI. For nogle måneder siden startede AI-skaberplatformen Mayk.it en tjeneste, hvor man kunne få en AI til at generere et Drake-nummer baseret på en tekst-prompt. Tjenesten (med det oplagte navn Drayk.it) er siden blevet lukket ned, men videoerne, den genererede, florerer endnu, som f.eks. videoen fra Twitter herunder.

Dette, plus en video lagt på nettet for lidt over en uge siden, hvor rapperen Ice Spice’s track ’Munch’ bliver rappet af Drake via AI, fik Drake til at lægge et skærmdump op på Instagram med teksten ”Dette er det sidste strå, AI!”

(Foto: Instagram/Screendump)

Skærmdump’et var af en historie om, hvordan verdens p.t. største musiklabel, Universal Music Group (UMG), har bedt Spotify og YouTube om at fjerne alle AI-skabte videoer, der efterligner de sangere og rappere, der udgiver musik gennem selskabet. Det sidste får så absolut situationen til at minde om perioden i 1999-2000, hvor Napster brød igennem og satte gang i Internet-musikrevolutionen.

Annonce:
Forrige artikelTCL lancerer C-serie med Mini LED-TV
Næste artikelElektronikkæde i rødt på trods af rekordindtægter
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.