Forside Produkter Mobil

En æra er slut: Telia og Telenor har slukket for 3G

-

Farvel 3G, hej fremtid: TT-mobilnettet slukker for 3G og fokuserer på 4G og 5G

Telia og Telenor har afsluttet deres 3G-netværk, hvilket markerer en milepæl i Danmarks mobilhistorie, hvor 3G gav os en forsmag på fremtiden. Det fortæller Telia i en udmelding.

Annonce:

Udfasningen baner vej for yderligere udbygning og forbedring af 4G- og 5G-netværkene med større kapacitet, hastighed, stabilitet og sikkerhed

I starten af årtusindet var meget anderledes, da Concorde stadig fløj over Atlanten, Netflix sendte DVD’er med posten, og Motorola Razr var det nyeste design-ikon inden for mobiltelefoner. Dengang var 3G det nyeste inden for mobilnetværk med hastigheder på under 1 Mbps i begyndelsen, hvilket dengang var hurtigt.

Med 3G blev data på mobiltelefonen muligt, hvilket betød, at vi kunne gøre mere end blot tale og sende beskeder. Vi fik adgang til internettet på farten og kunne sende billeder og data til hinanden. Selvom hastigheden ikke var revolutionerende, var mulighederne helt nye.

“3G var reelt en smagsprøve på fremtiden. Netværket var med til at vise det kæmpe potentiale, som mobiltelefoner havde. Og da de rigtige smartphones og 4G-netværkene kom nogle år senere, fik teknologien virkelig luft under vingerne, for kunderne havde allerede fået en klar ide om, hvad vi kunne bruge mobilteknologien til via 3G-netværket”, fortæller Telia Danmarks teknologidirektør Daniel Askeroth, der oprindeligt selv blev ansat til at stå for at planlægge udrulningen af 3G teknologien for Telia i Danmark.

At udfase gammel teknologi er vigtigt for Telia, da det gør det samlede mobilnetværk mere simpelt, driftsikkert og effektivt.

“Siden vi lancerede 3G er der løbet meget vand gennem åen – eller data igennem netværket, om man vil. Med udfasningen af 3G vil vi i stedet at kunne bruge båndbredden og frekvenserne til udbygning af 4G- og 5G-netværket, der er kendetegnet ved bl.a. større kapacitet, hastighed, stabilitet, sikkerhed og energieffektivitet”, fortsætter Daniel Askeroth.

På 5G-netværket kan hastigheden nå op på 1.000 Mbps, hvilket er 1.000 gange hurtigere end 3G.

Telia og Telenor ejer mobilnetværket sammen. Efter udfasningen af 3G består TT-nettet af 2G, 4G og 5G teknologi.

 

Annonce:
Forrige artikelElektronikkæde i rødt på trods af rekordindtægter
Næste artikelAI-genereret billede vandt Sonys fotokonkurrence
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.