Forside Produkter Mobil

Googles opfølger til Pixel Watch kan allerede komme til efteråret

-
(Foto: Google).

Kun få smarture opdateres hvert år, men det ser ud som om, Google ønsker at holde kadencen.

Det er ikke ret mange smarture, der kommer i en helt ny version hvert år. Ud over små-opdateringer er det nok kun Samsungs Galaxy Watch-serie, der er lykkedes med at få en ny model ombord én gang om året i det seneste årti.

Heller ikke verdens mest populære wearables-brand til fitness, Fitbit, er lykkedes med så jævnlige og hurtige opdateringer, ikke engang efter Google har købt firmaet. Men der kan være nye toner på vej i den henseende.

Annonce:

Pixel Watch, der blev lanceret sidste år efter flere års rygter og et par lækager, der nærmest afslørede alt om uret, før det kom ud, inkorporerede som bekendt flere Fitbit-funktioner. Og nu står smarturet foran en opdatering. Det skulle ske allerede til efteråret, selv om det kun vil være et år siden, uret kom på gaden.

Det er 9to5Google, hvis kilder har opsnuset, at Google planlægger at sende Pixel Watch 2 (som vi forventer uret kommer til at hedde, men det er naturligvis ikke sikkert) på gaden sammen med de nye Pixel 8-smartphones til efteråret.

Teaser på I/O?

Pixel Watch trænger dog også gevaldigt til en opdatering. For selv om uret først kom ud sidste efterår, har det været under udvikling så længe, at der i virkeligheden er tale om et ur med 2-3 år på bagen.

Hardwaren bærer især præg af dette. Hovedchippen i uret er Samsungs Exynos 9110, der også sidder i Galaxy Watch-modellen fra…2018! Til trods for at Google kan udnytte fordelen ved at have kontrol over Wear OS, som uret kører med, er chippen altså så langsom, at den hurtigt bliver overbebyrdet.

Men sommerens og efterårets Wear OS-enheder fra de forskellige producenter begynder imidlertid at benytte Snapdragon W5+ Gen 1-chip i stedet. Det ved vi ikke bare officielle udmeldinger fra bl.a. Mobvoi, der laver TicWatch-smarturene. Chippen er lavet med en 4nm-proces og er selvsagt noget hurtigere end en chip fra 2018.

Det vil derfor ikke være overraskende, hvis det næste Pixel Watch også har Snapdragon W5+ Gen 1 ombord. Det kan vi dog måske allerede få nys om på Google I/O, der begynder på onsdag, og hvor Rec.dk kommer til at være til stede. Den første udgave af Pixel Watch blev således teaset på I/O sidste år, så måske gentager Google dette trick i år.

Det første Pixel Watch kom ikke til Danmark, men med lidt held kan vi få glæde af Pixel Watch 2 på danske butikshylder.

Annonce:
Forrige artikelPremiere på science fiction-dramaet Silo i dag
Næste artikelEU kræver ændring af dansk musikbetalingssystem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.