Forside Nyheder

Møgdyrt Star Wars-hotel lukker efter 19 måneder

-
(Foto: Disney/Rec.dk)

Der var ikke nok rige Star Wars-fans til at holde Florida-hotellet med de tårnhøje priser oppe.

De fleste Star Wars-fans fik nok lidt af et sug i maven, da de i 2017 hørte om, at et nyt Star Wars-hotel skulle åbne i Orlando i Florida. Rygterne gik dengang på, at man som fan kunne indlogere sig på et galaktisk krydstogtskib og direkte interagere med væsener og robotter fra Star Wars-universet.

Der skulle endda være en historie, der gik igennem hele opholdet, som man så kunne blive en del af. Fire år senere åbnede hotellet så, og det så ud til at rygterne holdt stik. ”Hotellet” hedder Galactic Starcruiser og er ifølge markedsføringen et ”eventyr på to overnatninger”. Desværre var der ikke ret mange, der havde forventet det prisniveau, som hotellet lå på.

Annonce:

En weekend på hotellet for to kostede over 30.000 kroner, og det er vel at mærke før flybilletten til Florida er regnet med. Har man børn, stiger prisen til næsten 40.000 for en weekend. Det er alligevel nok i overkanten af, hvad de fleste børnefamilier vælger at bruge på to dages ferie.

Hvis du er i gang med at spare op til sådan et ophold, skal du skynde dig. Hotellet lukker nemlig til september efter at have været åbent i mindre end to år. I en udmelding om lukningen til business-mediet CNBC forsøger Disney at forskønne fiaskoen: ”Star Wars: Galactic Starcruiser er et af vores mest kreative projekter nogensinde og det er blevet rost af gæsterne og anerkendt for at sætte en ny standard for innovation og underholdning med fordybelse”.

Utilgængeligt hotel

”Denne premium-oplevelse på et boutique-hotel gav os mulighed for at prøve nye ting af på en mindre skala med blot 100 værelser, og mens vi forbereder den sidste rumrejse vil vi tage, hvad vi har lært og skabe oplevelser i fremtiden, som er tilgængelige for flere af vores gæster og fans.”

Med den sidste sætning anerkender Disney mere eller mindre, at prisen gjorde denne Star Wars-hoteloplevelse utilgængelig for mange. At der kun var ét hotel af slagsen, så man var nødt til at rejse til Florida, gør ikke hotellet mindre utilgængeligt.

Rygterne om lukning var begyndt at husere allerede i marts, hvor flere medier fik øje på, at man nu kun kunne booke et ophold hver anden weekend på hotellet. Dette skete angiveligt for at undgå de halvtomme ”rumskibsafgange”, som Disney-fanmedier rapporterede om sidste år.

Samtidig kan man se lukningen som en del af den oprydning, den tilbagevendte chef for Disney, Bob Iger, er i gang med. Denne omfatter også en omkalfatring af Disney+, som vi tidligere har skrevet om.

Endelig er der formentlig også lidt politik i beslutningen om at lukke hotellet. Disney ligger lige nu i en krig med Floridas konservative guvernør, Ron DeSantis, fordi Disney åbent har kritiseret en ny lov, der forbyder diskussion af seksuel orientering og kønsidentitet i folkeskoler. Disney droppede f.eks. i sidste uge et planlagt kontorkompleks til næsten 6 mia. kroner, der skulle huse 2.000 af de 70.000 medarbejdere, Disney har ansat i Florida.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.