Forside Nyheder

Amazon betaler millionbøde privatlivsovertrædelser med Alexa og Ring

-

Amazon skal til lommerne og betale mere end 200 millioner i bøde for privatlivskrænkelser

Amazon har indgået forlig i en sag om krænkelse af privatlivets fred i produkter med stemmeassistenten Alexa og videoringeklokkerne fra Ring.

Annonce:

Selskabet vil betale mere end 30 millioner dollars (knap 209 millioner kroner) i bøder for at løse de påståede privatlivskrænkelser, der involverer deres stemmeassistent Alexa og dørklokkekameraet Ring, ifølge føderale arkiver. Det skriver nyhedsmediet npr

I en retssag hævder FTC, Federal Trade Commission, at teknologivirksomheden har overtrådt privatlivslovgivningen ved at opbevare optagelser af børns samtaler med stemmeassistenten Alexa, og i en anden, at dens ansatte har overvåget kundernes Ring-kameraoptagelser uden deres samtykke.

FTC hævder, at Amazon har opbevaret børns stemme- og geolokaliseringsdata på ubestemt tid, ulovligt brugt dem til at forbedre sin algoritme og opbevaret udskrifter af deres interaktioner med Alexa på trods af forældrenes anmodninger om at slette dem.

Det er i strid med den amerikanske Children’s Online Privacy Protection Act, eller COPPA, som kræver, at onlinevirksomheder advarer og indhenter samtykke fra forældre, når de indsamler data om børn under 13 år, og giver forældrene mulighed for at slette dataene efter eget ønske.

Ud over bøden vil Amazon ikke være i stand til at bruge data, der er blevet bedt om at blive slettet. Virksomheden skal også fjerne børns inaktive Alexa-konti og skal underrette sine brugere om afgørelsen og mulighederne.

 

Annonce:
Forrige artikelViaplay skifter ud på toppen og nedjusterer forventningerne til omsætningen voldsomt.
Næste artikelApple annoncerer 15” MacBook Air
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.