Forside Tests

TEST: DJI Mavic 3 Pro – Fantastisk drone med op til 5.1K video og fede flyveegenskaber

-

Vi har testet DJI Mavic 3 Pro “Fly more Combo”, der er en drone, der tilbyder fantastisk flyveegenskaber, video i høj opløsning og billeder fra luften der får de fleste til at savle.

For ikke så længe siden testede vi en DJI Mini 2 SE, der var et sæt til under 4.000 kr. Denne gang tester vi DJI Mavic 3 Pro, der er et sæt der koster omkring 27.000 kr. Sættet indeholder alt hvad du skal bruge for at komme i gang, og har du pengene, så får du video i op til 5.1K opløsning, billeder på op til 48MP med Hasselblad optik og flyveegenskaber som gør den lige så let at flyve som den DJI Mini 2 vi testede tidligere.

Vi har testet den helt store pakke, og her kan du læse hvad vi synes.

Annonce:

 

DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo

Udpakning og installation

DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo kommer i en kasse, der udover Mavic 3 Pro dronen indeholder en controller med indbygget 5,5 skærm, 3 batterier til dronen, USB-C oplader, en æske med ND filtre til kameraet og ekstra propeller og andre reservedele til hurtigt at kunne flyve igen. Udover det er der en skulder-stoftaske med også, så du kan have det meste med på farten. Du skal dog selv købe en bil-oplader, hvis du ønsker at kunne genoplade batterierne uden at have adgang til 230V.

 

Da controlleren har sin egen skærm kan du via den registrere en bruger hos DJI og aktivere og opdatere både drone og controller via den.

Dronen måler 347.5 x 290.8 x 107.7 mm og vejer 958 gram, så der er derfor regler hvem der må flyve den. DJI Mavic 3 Pro kommer med C2 mærke fra staten af. Det kræver at du tager et A1/A3 + A2 drone-certifikat for at kunne flyve lovpligtigt med den.

Droneregler

 • Læs dronens brugermanual
 • Tegn en droneforsikring
 • Tag det korrekte dronecertifikat
 • Max. højde: 120 meter over jordniveau
 • Hold sikkerhedsafstand på 1:1 af flyvehøjden (50 m højde=50 m afstand)
 • Flyv aldrig udenfor synsvidde
 • Flyv ikke over mennesker eller forsamlinger af mennesker
 • Orienter dig om, hvor du må flyve og ikke må flyve på www.dronezoner.dk
 • Flyv ikke over offentlige veje, hvor hastighedsgrænsen er over 70 km/t.
 • Du skal have lov til at flyve over folks private grund, hvis den er omkranset af hegn, hæk og mur
 • Hvis der ikke er hegn, hæk eller mur, må du ikke flyve tættere på bygninger end 2,5 meter

Du kan læse meget mere på www.droneregler.dk

 

Den indbyggede skærm på DJI RC (foto: DJI)

Flyver uden app, da remote har indbygget 5.5” skærm

DJI Mavic 3 Pro kommer med DJI RC RM330, der er en fjernbetjening med 5,5” FHD (1.920 x 1.080) touch-skærm med op til 700 nits lysstyrke, USB-C opladning og et greb der gør den meget behagelig at holde i hænderne.

Controlleren har DJI Fly appen direkte indbygget, og har antenner der understøtter op til 15 km. transmitions-rækkevidde. Men husk nu dronereglerne i Danmark ikke tillader dig at miste din drone ud af syne.

Controlleren har WiFi (802.11 a/b/g/n), så du kan opdatere både controller og drone uden at skulle finde mobil eller tablet frem. Controlleren har også en MicroSD port (UHS-I Speed Grade 3), så du kan udvide lagerpladsen på controlleren.

Controlleren har et 5.200 mAh batteri indbygget, der tilbyder op til 4 timers brug, og så skal du så bruge ca. 1,5 time på at genoplade den.

 

Hvor svær er den at flyve ?

DJI har længe været førende når det gælder at bygge droner der nærmest flyver sig selv, og med DJI Mavic 3 Pro får man en masse sensorer der hjælper dig med at undgå at ramme træer og forhindringer på din vej. Det Omnidirectionale Obstacle Sensing-systemet bruger DJI’s “Advanced Pilot Assistance System” (APAS) 5.0 til at undgå kollisioner, som analyserer data fra seks mindre sensorer og to vidvinkelsensorer for at registrere forhindringer i alle retninger.

Alligevel bør du altid starte din droneflyvning som ny i en park eller en mark hvor der er langt til træer og buske, så du kan lave alle de små fejl som man kan komme til at lave, men du skal ikke være bange, for DJI Mavic 3 Pro flyver fantastisk.

DJI har i deres app lavet et “Sådan kommer du i gang” kursus, og det tager ca. 10-15 min. så har du lært om både hvordan du betjener dronen og hvordan du får den til at autolande der hvor den lettede fra. Det er altid lettest at lette fra et glat underlag, så græs er ikke det fedeste fordi dronen er så lille, med mindre du er en af dem der klipper din plæne som en golf green.

DJI Mavic Pro har 3 forskellige flyve-modus. Normal, Sport og Cinema, som bestemmer hvor hurtigt den flyver og hvor hurtigt den skifter retning og højde. Det gør at skal du lave smukke landskabsvideo, kan du med Cinema flyve i en elegant hastighed uden den reagerer for voldsomt når du ændrer højde eller retning. I sport kan du flyve efter en bil i hastigheder på op til ca. 75 km/t.

Med DJI Mavic 3 Pro kan du også planlægge waypoint flyvninger, hvor du har planlagt ruten på forhånd. De indbyggede GPS antenner er så præcise, at du kan flyve den samme rute flere gange, og opnå præcist det samme resultalt.

DJI Mavic 3 Pro flyver ganske enkelt fantastisk. Den er let at komme i gang med, og uanset om du bare vil ud og hyggeflyve eller bruge den til professionelle opgaver, så får du med DJI Mavic 3 Pro en drone som performer ganske tæt på de helt store og endnu dyrere droner.

Jeg fløj en af dagen i ret blæsende vejr, og også der gav den en god ydelse. Se f.eks. videoen længere nede i anmeldelsen. Der blæste det ganske meget.

 

45 min. i luften på én batteriopladning

DJI Mavic 3 Pro kommer i Fly More Combo kittet med tre 5.000 mAh, der giver op til 45 min. flyvetid. Når de skal genoplades tager det ca. 70 minutter at komme tilbage på 100%, hvis du bruger den medfølgende USB-C oplader, og 90 minutter hvis du oplader batteriet i dronen via USB-C kablet.

 

De tre kameraer på DJI Mavic 3 Pro

Åndsvag god video og billedkvalitet

DJI Mavic 3 Pro kommer med hele 3 kameraer monteret på en effektiv gimbal der giver et meget roligt billede, uanset om det er video eller still-foto.

De 3 kamera er:

 • Hasselblad Camera: 4/3 CMOS, Effective Pixels: 20 MP
 • Medium Tele Camera: 1/1.3″ CMOS, Effective Pixels: 48 MP
 • Tele Camera: 1/2″ CMOS, Effective Pixels: 12 MP

Kameraet kan optage i op til Apple ProRes 422 HQ i 5.1K opløsning. I 4K opløsning kan det optage i op til 120 fps. Og videoer kan optages i både mp4 og HEVC/H samt Apple ProRes 422 HQ/422/422 LT mov format. Videoer kan optages i bitrates på op til 3.772 Mbps i Proces, så det kan bruge til meget mere end blot sjove videoer.

Sammen med dronen får du en række ND filtre som du kan montere inden flyvningen så du får det perfekte billede mens du flyver.

Nedenfor er en video optaget i 4K/60 med DJI Mavic 3 Pro.

På billedesiden kan du optage billeder på op til 48MP, og bruger du f.eks. panorama funktionen i dronen, hvor dronen tager et 360 graders panorama på 14.400 x 7.200 pixel.

 

Billede og video på DJI Mavic 3 Pro er fantastisk. Og det er også med til at berette den høje pris på dronen. Og jeg skal skynde mig og sige, at jeg slet og ret slet ikke er professionel nok til at tage de perfekte motiver som rigtige dronefotografer kan.

 

Konklusion

Jeg er helt oppe og ringe over DJI Mavic 3 Pro. Den har overrasket positivt på alle punkter, når man lige ser bort fra den store udskrivning man skal af med for at få hele Fly More Combo kittet.

Men har du f.eks. lyst til at starte med at lave video og billeder til din virksomhed eller privat, og vil du gerne kunne bruge det du laver til mere end blot sjove videoer på sociale medier, så er DJI Mavic 3 Pro helt klart dronen du skal kigge efter.

Vi kvitterer med fuld plade og en 5-stjernet topmodel award.

 

Pris og levering

DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo koster 27.490,- og kan købes hos flere danske forhandlere.

Se dagspris her.

Specifikationer (Engelsk)

 • Cameras: 20MP 4/3 main camera, 70 mm and 166 mm telephoto cameras
 • Video resolution: Up to 5.1K
 • Frame rates: 5.1K up to 75fps / 4K up to 120fps / FHD up to 200fps
 • Video transmission range: FPV Camera approx. 9.3 miles (FCC), 5 miles (CE/SRRC/MIC)
 • Flight modes: Sport, Normal, Cine
 • Battery: 5000 mAh / up to 43 minutes flight time
 • Charger type: USB-C: 5-20 V, max 5 A / Battery Charging Hub: 65 W
 • Weight: Mavic 3 Pro: 958 g
 • Dimensions: 231.1 x 98 x 95.4 mm (folded) / 347.5 x 290.8 x 107.7 mm (unfolded)
Annonce:
Forrige artikelApple event WWDC23, se eller gense det her
Næste artikelDen nye RAZR har skærm på næsten hele frontklappen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.