Forside * Nyheder

Vi læser ikke brugsanvisningerne


Når der handles forbrugerelektronik, lader hver tredie brugsanvisningen ligge næsten uberørt.


Det er Dansk Erhverv, der har undersøgt vores forhold til brugsanvisninger. Hver tredje svarede, at de aldrig, sjældent eller kun af og til læser brugsanvisningen, når de køber et nyt produkt.


Det finder Dansk Erhverv problematisk: ?Det er et problem, at forbrugerne ikke læser brugsanvisningen, inden de tager produktet i brug. For jo mindre du ved om betjeningen af et produkt, jo større risiko er der for at du ødelægger det. Det kan blive en ærgerlig streg i regningen for forbrugerne, for reklamationsretten gælder ikke, hvis skaden er selvforskyldt.? siger fødevare- og forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv Lone Rasmussen.


  


Hvem er bedst til at læse brugsanvisningerne?


De undersøgte også hvem der er mest flittige læsere af brugsanvisninger. Generelt er kvinderne mere tilbøjelige til at læse brugsanvisninger end mænd. Således læser hhv. 45 procent af kvinderne og 31 procent af mændene en brugsanvisning hver gang, de tager et nyt elektronisk produkt i brug.


Det viser sig også, at jo ældre man er, jo oftere læser man en brugsanvisning. Kun 16 procent af de 18-35-årige læser en brugsanvisning hver gang. Det samme gælder for hele 60 procent af danskere på 55 år eller derover.


Det er desuden mere udbredt at læse brugsanvisninger blandt lavere indkomstgrupper. 50 procent af dem, der har en husstandsindkomst under 300.000 kr., læser brugsanvisningen hver gang. Blandt personer med en husstandsindkomst over 700.000 kr. drejer det sig kun om 28 procent.


 


Om undersøgelsen


Undersøgelsen er foretaget af Capacent Epinion på vegne af Dansk Erhverv. Et repræsentativt udsnit af befolkningen har deltaget.


 


Kilde: Dansk Erhverv

Afstemning
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.