Forside * Nyheder

DR HD: Det sender kanalen i 3. uge


Her er TV programmet for tredie uge på DR HD. Er der endnu mere du skal se?


Se også TV-programmerne for første uge og anden uge på DR HD.


 


Mandag d. 16. november 2009


17.55 Justin og Scott i Jordan
Canadisk rejseserie fra 2008. (Departures)
Scott og Justin rejser til Jordan for at deltage i deres ven Ibrahims bryllup. Ibrahim tager Scott og Justin med på en rundrejse i Jordan for at vise dem landets skønhed samt adskillige imponerende monumenter fra oldtiden. De klatrer på klipper ved brusende vandfald, oplever smukke Mount Nebo, vandrer ved det arkæologiske område Petra, overnatter i en Beduin-lejr i ørkenen og kører på vandscootere ved Aqaba-bugten. Sidste store oplevelse i Jordan er Ibrahims bryllup.


18.45 Klodens kræfter – Is (3:5)
Naturserie fra BBC fra 2007  (Earth – The Power of the Planet)
Is er måske ikke andet end frossen vand, men det er en af de mest dynamiske, foranderlige og stærkeste kræfter på jorden. Isen har formet naturen og skabt markante landskaber fra gletsjere til indlandsisen på Grønland og den frosne ørken på Sydpolen, til Manhattan i New York. Det er også isen, der har forvandlet jordens klima og sat skub i udviklingen af det moderne menneske. I dag sker der store forandringer med jordens is. Klodens is smelter med stor hast og det kan få vidtrækkende konsekvenser. Hvis isen forsvinder, vil planeten blive forvandlet. Og det vil blive den mest synlige forandring på jorden i civilisationens historie.


19.35 Ultimative forhold (11:15)  


20.00 Molekylet der skabte verden  


20.50 Forbrydelsen II (7:10)
En thriller af Søren Sveistrup.


21.50 Forbrydelsen II (8:10)
En thriller af Søren Sveistrup.


22.50 Jetstream (1:8)  
Canadisk dokumentarserie fra 2008.  (Jetstream)
På det canadiske luftvåbens base i Cold Lake, Alberta, uddannes eliten blandt fremtidens jagerpiloter. Piloter fra hele verden kommer til basen for at skærpe deres evner, og den ni måneder lange uddannelse er benhård og intens, indtil de få udvalgte er fuldbefarne i et af verdens mest avancerede jagerfly, CF-18 Hornet. De nye pilotaspiranter har allerede timevis af flyvning bag sig i andre flytyper, men det betyder intet her. Først skal de lære den 858 sider lange CF-18 Hornet flymanual stort set udenad – på en måned. ‘En tår af brandslangen’, som denne informationsoverdosis kaldes. Og så skal de i ‘Centrifugen’; en maskine, der simulerer det enorme G-tryk, som jagerpiloter skal kunne modstå uden at besvime.


23.35 Skyskrabere  
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for tredie uge på DR HD. Er der endnu mere du skal se?


Se også TV-programmerne for første uge og anden uge på DR HD.


 


Tirsdag d. 17. november 2009


17.55 Adrenalinjægerne (3:11)


18.50 Dhani udfordrer verden  


19.35 Ultimative forhold (12:15)  


20.00 Canadas flyvende skovhuggere (3:11)  
Engelsk dokumentarserie fra 2008.  (Heli-Loggers)
Gord Closson og hans flyvende skovhuggere er eksperter i luftbåren skovhugst med helikopter. De arbejder i al slags vejr på Vancouver Island i Canada, hvor cedertræer for millioner af dollars fældes og flyves mange kilometer fra skov til tømmerplads. Faren lurer altid på Gord og hans folk – skovhuggeren Russ rammes i hovedet af et faldende træ, og overlever med nød og næppe samt får et stort ar. Men hundredvis af træer skal fældes, og mandskabsmanglen tvinger Gord, der ellers ikke har været oppe i et træ i årevis, til at klø på – og til at tåle sine medarbejderes hånlige latter over hans rustne klatreteknik.


20.45 Time bandits


22.40 Anamorph
Amerikansk thriller fra 2007.  (Anamorph)
For fem år siden, stoppede kriminalbetjent Stan Aubray seriemorderen “Onkel Eddie”, som på bestialsk vis myrdede og udstillede sine ofre som kunstværker i New York. Nu sættes Stan på opklaringen af en ny serie af mord, der minder bemærkelsesværdigt meget om Onkel Eddie-sagen. Da politiet finder en død mand i en kunstinstallation, gætter de på, at en copycat er på spil eller måske det, der er værre – at Stan og hans folk fik ram på den forkerte for fem år siden.


00.20 Ultimative forhold (3:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Rafting på Lochsa-floden i Idaho er et af de vildeste og mest nervepirrende rafting-eventyr, man kan opleve i USA. Med 50 strømfald på en 48 kilometer lang strækning er man garanteret både hjertebanken og et nonstop adrenalinsus, og de vilde rafting-ture med navne som Bloody Mary og Manden Med Leen er ikke for svage sjæle eller nybegyndere. Fordi Lochsa er en frit strømmende flod uden dæmninger eller menneskeskabte forhindringer, er floden afhængig af den snemængde, der falder. I Bitterroot-bjergene, hvor Lochsa floden har sit udspring, falder der op til 15 meters sne, og om foråret når sneen smelter, og der samtidig er kraftige regnstorme, omdannes floden til en voldsomt brusende legeplads. De, som er vilde med spændingen ved at rafte, bør imidlertid være opmærksomme på de risici, der er en naturlig del af sporten. Fanges man af en stærk strøm, kan man fryse ihjel eller drukne.


 Annonce:

Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for tredie uge på DR HD. Er der endnu mere du skal se?


Se også TV-programmerne for første uge og anden uge på DR HD.


 


Onsdag d. 18. november 2009


17.55 Den fantastiske planet (2:6)
“Det store laksetræk”
Naturprogram fra BBC fra 2009.  (Nature’s Great Events)
En grizzlybjørn dukker frem af sit hi med sine to unger højt oppe i bjergene i British Columbia og begiver sig med besvær, især for ungerne, ned ad den næsten lodrette, sneklædte bjergside. De er på vej ned til floderne, hvor foråret er kommet, og hvor de kan spise bær og græs, mens de venter på det festmåltid, der skal holde dem og alle andre bjørne i live indtil næste år. Hvert forår vender Stillehavslaksene tilbage til det ferskvand, hvor de selv blev udklækket for at gyde. Det er en flere tusind kilometer lang og dramatisk tur mod strømmen, og undervejs bliver laksene føde ikke alene for bjørnene, der har ventet dem med længsel, men også for mange andre dyr. Når Stillehavslaksen har gydet, dør den og giver næring til æggene og de omkringliggende skove.


18.45 NASA’s historie (3:4)  
Engelsk dokumentarserie fra 2009.  (Space Age: NASA’s Story)
“Houston, we got a problem”. Efter to vellykkede månelandinger var det med at sende mennesker til månen ved at være rutine for kontrolcentret i Huston. Det ændrede sig brat i 1970, da Apollo 13, der som den tredje skulle have landet på månen, udviklede sig katastrofalt efter en eksplosion i fartøjet. Det lykkedes at få de tre ombordværende tilbage i god behold, og de efterfølgende fire månelandinger forgik uden de store problemer. Næste skridt i rumfartsteknologien var rumfærgen, Space Shuttle, der kunne genbruges og transportere mere gods og flere mennesker. Første udsendelse med rumfærge skete i 1981, og trods tragedierne med Challenger i 1986 og Columbia i 2003 har rumfærgerne trofast bragt mandskab og forsyninger til bl.a. Den internationale Rumstation.


19.35 Ultimative forhold (13:15)  


20.00 Snowboarding på første klasse (2:4)
Canadisk ekstremsportsserie fra 2009.  (The High Life)
Snowboard-entusiast og fotograf Sam Britten udforsker den fascinerende snowboarding-livsstil sammen med sine professionelle snowboard-venner på en luksuriøs rejse. I Tomamu i Japan øver snowboarderne cool freestyles i den sneklædte vildmark, kører vild motorslædekørsel samt udforsker fænomenet cat boarding, hvor man transporteres op i bjergene i bæltekøretøj og herfra står off piste i uspoleret puddersne. Frokosten indtages i en kæmpe tipi i bjergene, og efter mørkets frembrud er der nat-snowboarding på programmet. Holdet tager også til Sapporo til Toyota Big Air, som er en af de største Big Air snowboarding-konkurrencer i verden.


20.30 Til Gillian på hendes 37-års fødselsdag    
Amerikansk romantisk drama fra 1996. 
(To Gillian on her 37th Birthday)

For to år siden omkom Davids højtelskede kone, Gillian, i en bådulykke. For David føles det, som var det i går. Han er stadig forelsket i Gillian og opfører sig som om, hun stadig var i live. Nu mødes David og hans 16-årige datter med resten af familien for at holde weekend i et hus ved stranden. Hans svigerinde har lokket sin søde veninde med på turen, men er David parat til at komme videre med sit liv?


21.55 Manden med de gyldne ører (3:8)
Jakob har tilsyneladende fundet det næste store hit – Mohammed & Baked – som han mener kan blive det etniske svar på Nik & Jay. Drengenes karriere skal skydes i gang med en stort anlagt musikvideo fyldt med store biler og sexede bikinipiger. Planen falder imidlertid ikke i god jord hos Bakeds far, der er bekymret for de mange fristelser, der følger med en karriere som pop-musiker.


22.25 Mystiske forlis (2:5)  
Engelsk dokumentarprogram fra 2006. (Deep Wreck Mysteries)
Dybt under havets overflade ud for Storbritanniens og Irlands kyster ligger tusindvis af forliste fartøjer, som sank under 1. og 2. verdenskrig. Hidtil har det været for svært at finde disse skibsvrag eller for risikofyldt at dykke ned og filme dem, men med de seneste fremskridt inden for dykkerteknologien er det endelig lykkedes at lokalisere og filme vragene. Optagelserne kaster nyt lys over den grusomme fortid, disse skibsvrag vidner om.


23.15 USA’s fantastiske flyvemaskiner  


00.10 Skyskrabere  
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for tredie uge på DR HD. Er der endnu mere du skal se?


Se også TV-programmerne for første uge og anden uge på DR HD.


 


Torsdag d. 19. november 2009


17.55 Jetstream (2:8)  
Canadisk dokumentarserie fra 2008.  (Jetstream)
På det canadiske luftvåbens base i Cold Lake, Alberta, uddannes eliten blandt fremtidens jagerpiloter. Piloter fra hele verden kommer til basen for at skærpe deres evner, og den ni måneder lange uddannelse er benhård og intens, indtil de få udvalgte er fuldbefarne i et af verdens mest avancerede jagerfly, CF-18 Hornet. Ni uger inde i uddannelsen skal de nye piloter flyve CF-18 Hornet’en for første gang. Den første har dog allerede givet op og er taget hjem inden da. Og før de kommer i luften er der 155 forskellige tekniske tjek, inden de stiger ombord, 194 tjek når de sidder i cockpittet, 76 før jetmotoren startes og yderligere 45 omkring motorstart!


18.45 Mystiske forlis (3:5)  
Engelsk dokumentarprogram fra 2006.  (Deep Wreck Mysteries)
Dybt under havets overflade ud for Storbritanniens og Irlands kyster ligger tusindvis af forliste fartøjer, som sank under 1. og 2. verdenskrig. Hidtil har det været for svært at finde disse skibsvrag eller for risikofyldt at dykke ned og filme dem, men med de seneste fremskridt inden for dykkerteknologien er det endelig lykkedes at lokalisere og filme vragene. Optagelserne kaster nyt lys over den grusomme fortid, disse skibsvrag vidner om.


19.35 Ultimative forhold (14:15)  


20.00 Justin og Scott i New Delhi  
Canadisk rejseserie fra 2008.  (Departures)
Vennerne Scott og Justin er rejst til Indien, og her får de massevis af fantastiske oplevelser og lidt af et kulturchok. I New Delhi mødes de med deres veninde Monica og tager sammen med hende på en udmattende togtur til ørkenen i Rajasthan. Turen går dernæst til den hellige by Varanasi, hvor de får et dybdegående indblik i indisk kultur og religion. Herefter rejser de til New Delhi for at deltage i Diwali, som er den største religiøse festival i Indien.


20.45 Undercover


22.35 Canadas flyvende skovhuggere (1:10)  
Engelsk dokumentarserie fra 2008.  (Heli-Loggers)
Gord Closson og hans nye helikopterbårne skovhuggerfirma er i gang med det vigtigste job i Gords karriere – og et af de mest omfattende projekter indenfor luftbåren skovhugst nogensinde. Cedertræer for millioner af dollars skal fældes i et fjerntliggende område på Vancouver Island i Canada, og flyves en rekordlang distance på 10 kilometer fra skoven til tømmerpladsen. Projektets succes er afgørende, og det er knald eller fald: Gord står til enten at tjene en kvart million dollars eller gå konkurs. De største træer indbringer helt op til 50.000 dollars – men hver gang den kraftige Chinook-helikopter flyver ud til træfældningspladsen koster det 15.000 dollars i timen.


23.20 Molekylet der skabte verden  


00.10 Skyskrabere  
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for tredie uge på DR HD. Er der endnu mere du skal se?


Se også TV-programmerne for første uge og anden uge på DR HD.


 


Fredag d. 20. november 2009


18.00 Canadas flyvende skovhuggere (2:11)  
Engelsk dokumentarserie fra 2008.  (Heli-Loggers)
Gord Closson og hans flyvende skovhuggere er eksperter i luftbåren skovhugst med helikopter. De arbejder i alt slags vejr på Vancouver Island i Canada, hvor cedertræer for millioner af dollars fældes og flyves mange kilometer fra skov til tømmerplads. De flyvende skovhuggere er under pres, og Gord må overlade ledelsen af arbejdet til sin højre hånd, Robyn, som dog ikke holder sjakket til ilden i samme grad som sin diktatoriske chef. Da Gord Closson vender tilbage er tidsplanen røget, og han giver holdet en kæmpe skideballe. Dagens kvote reddes akkurat, men Gords koleriske facon koster ham en medarbejder: Holdets yngste mand, Wes, siger op i protest, og Gord kommer til at mangle arbejdskraft.


18.45 På opdagelse i Amazonas (3:6)  
Dokumentarserie fra BBC fra 2008.  (Amazon)
Bruce Parry er nået til Vale Do Javari reservatet for oprindelige folk i den vestlige del af Amazonas, hvor han genforenes med sine gamle venner, matis-folket, der er blevet decimeret af sygdomme bragt af blandt andet skovhuggere, Med kun 262 individer tilbage, er det sandsynligt, at matis-folket i nær fremtid vil uddø. Bedre er det gået for marubo-folket, der er en blanding af forskellige folkeslag, som fandt sammen efter, at det store gummiboom i slutningen af 1800-tallet havde ødelagt deres landområder. I dag gør de meget for, at bibeholde deres kultur og holde deres ceremonier i live. Endelig møder Bruce også nogle af de skovhuggere, der bliver beskyldt for så meget ondt. Han opdager, at manden med kædesaven ofte er lige så fattig eller fattigere end de oprindelige folk, og lige som alle andre kæmper de for at få til dagen og vejen.


19.35 Ultimative forhold (15:15)  


20.00 Den fantastiske planet (3:6)
“Den store vandring”
Naturprogram fra BBC fra 2008.  (Nature’s Great Events)

Hvert år vandrer mere end en millioner gnuer og en kvart million zebraer og gazeller over Serengeti-sletten i Tanzania. Det er en naturens mest betagende begivenheder. Mange rovdyrs overlevelse er fuldstændig afhængige af denne årlige vandring. Her følger vi en flok løver. Da vi møder dem er der syv unger i flokken, og da gnuerne er vandret videre, har hunnerne svært ved at skaffe mad nok til det evigt sultne afkom. Deres kamp for føden bliver endnu sværere, da en steppebrand ødelægger det dække, de har så hårdt brug for under jagten på de få dyr, der stadig er til at finde. Det er til gengæld en fordel for geparderne, der bruger fart snarer end baghold. Som uger bliver til måneder bukker flere og flere af løveungerne under. For at føje spot til skade begynder Serengetis eneste aktive vulkan for første gang siden 1967 at spy aske og røg. Det ser sort ud, indtil de store dyreflokke vender tilbage, og der igen er føde nok til alle.


20.50 Skyskrabere: Cira Center  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Du er ny entreprenør, du står for at skulle bygge en skyskraber i en halvtom og trist bydel, og det er et krav, at halvdelen af bygningen er udlejet, før du får byggetilladelse. Hvad gør du? Du får fat i en stjernearkitekt, som kan garantere, at bygningen får opmærksomhed og omtale. Arkitekten Cesar Pelli, som blev udvalgt til opgaven, viftede sin magiske designtryllestav og fik skyskraberen Cira Center i Philadelphia til at skille sig ud fra alle andre skyskrabere i miles omkreds. Men er berømte arkitekter overbetalte og opreklamerede? Og bliver deres store lønseddel mon tjent ind igen?


21.20 Adrenalinjægerne (2:11)  
Amerikansk ekstremsportsserie fra 2009.  (Nomads)
Et hold af sublime sportsudøvere rejser verden rundt i jagten på adrenalinsus og de perfekte betingelser for ekstremsport. De eventyrlystne adrenalinjægere lever livet på kanten, og når de finder de optimale omgivelser, giver de alt, hvad de har i sig, inden for den sportsgren de mestrer.


22.10 Just Like Heaven    
Amerikansk romantisk komedie fra 2005.  (Just Like Heaven)
Arkitekten David bliver temmelig overrasket, da han opdager, at hans nye lejlighed allerede er beboet – og så endda af en ånd. Før tilhørte lejligheden nemlig den unge læge Elizabeth. Efter en ulykke er hun blevet fanget mellem himlen og det jordiske liv. Nu holder hendes ånd til i lejligheden. David har svært ved at overbevise Elizabeth om, at hun er død. Tilmed begynder han at falde for hende, men er der nogen fremtid i at elske en ånd?


23.40 Justin og Scott i Canada  
Canadisk rejseserie fra 2008.  (Departures)
Vennerne Scott og Justin dropper deres 9-5 jobs for at rejse jorden rundt i et år. Men før de rejser udenlands, har de besluttet sig for først at udforske deres eget hjemland Canada. De lejer en autocamper i Halifax og rejser hele vejen fra Atlanterhavet til Stillehavet – undervejs får de et hav af enestående oplevelser.


00.30 Skyskrabere
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for tredie uge på DR HD. Er der endnu mere du skal se?


Se også TV-programmerne for første uge og anden uge på DR HD.


 


Lørdag d. 21. november 2009


16.00 Ultimative forhold (11:15)  


16.20 Ultimative forhold (12:15)  


16.40 Ultimative forhold (13:15)  


17.00 Molekylet der skabte verden  


17.50 USA’s vilde natur  


18.40 Skyskrabere: Domkirken i Köln  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Allerede før den moderne skyskraber blev konstrueret, har himmelstræbende bygninger været kilden til både fornyelse og benhård konkurrence. Særligt i det 18. århundrede, hvor der blev bygget adskillige domkirker rundt i Europa, var kampen om at bygge det højeste kirketårn intens. Domkirken i Köln i Tyskland var i ti år den højeste bygning i verden – men hvorfra kom pengene til disse tårnhøje gejstlige spir? Og hvor benhård var kampen om at have det højeste tårn?


19.10 Skyskrabere  


19.35 Snowboarding på første klasse (3:4)  
Canadisk ekstremsportsserie fra 2009.  (The High Life)
Snowboard-entusiast og fotograf Sam Britten udforsker den fascinerende snowboarding-livsstil sammen med sine professionelle snowboard-venner på en luksuriøs rejse. Sam sætter kursen mod bjerget Asahidake i Japan, som er en aktiv, rygende vulkan, og her udfolder han og snowboard-vennerne sig i det fænomenale terræn. Turen går videre til Lake Inawashiro, hvor de deltager i Nippon Open-mesterskabet i snowboarding, og middagen indtager de i et lokalt sushitog. Holdet overværer desuden en populær snowboarding-event, hvor den olympiske guldmedaljevinder og X-Games guldvinder, Shaun White optræder, og sidste punkt på programmet er sightseeing i millionbyen Tokyo.


20.00 Jetstream (3:8)


20.45 Godsend    
Amerikansk thriller fra 2004.  (Godsend)
Adam Duncan er blot otte år gammel, da han mister livet i en ulykke. Hans forældre er dybt fortvivlede, og da genforskeren dr. Wells tilbyder dem at klone drengen, tager de imod tilbuddet. De kapper alle bånd til familie og venner og flytter til en anden del af landet, hvor Adam 2 bliver født og vokser op. De første år uden problemer. Men da han passerer den alder, hvor den første Adam døde, starter forandringerne…


22.20 Danny the Dog
Fransk-amerikansk-engelsk actiondrama fra 2005.  (Danny the Dog)
Danny lever helt bogstaveligt et hundeliv. Gangsteren Bart har nemlig opdraget ham, som var han en kamphund, siden han var helt lille. Når Danny har halsbånd på, er han blid som en skødehund, men når Bart fjerner båndet, forvandles Danny til et frådende angrebsvåben. Et tilfældigt møde med den blinde klaverstemmer Sam giver Danny chancen for et nyt og bedre liv. Men Bart er ikke parat til at give slip på sin ‘hund’.


23.55 Forbrydelsen II (8:10)
En thriller af Søren Sveistrup.


00.55 Ultimative forhold (4:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
I Moab i staten Utah er landskabet så unikt og varieret, at det blandt mountainbike-ryttere betegnes som verdens bedste legeplads. Colorado-plateauet var i fortiden en kolossal sø, hvor dinosaurer strejfede rundt langs bredderne. Søens vandstand steg og faldt gentagne gange og aflejrede lag af sand, salt og bundfald. For cirka ti millioner år siden kolliderede tektoniske plader fra jordens skorpe og skubbede landjorden opad i et meget tørrere klima. Erosion langs Colorado-floden har siden splittet den tidligere søbund op, hvilket har synliggjort flerlagede og flerfarvede klippeskrænter og andre interessante klippeformationer. I dag strømmer mountainbike-ryttere fra hele verden til Moab for at udfolde sig i det særprægede terræn, og mere end 100.000 mountainbike-ryttere deltager hvert år i det verdensberømte cykelløb ‘Slick Rock’ i Moab. I sommermånederne er det et must for cykelrytterne at komme tidligt ud på strækningerne i Moab, da temperaturerne ofte overstiger 100 grader – uforberedte ryttere risikerer dehydrering og hjerteanfald.
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for tredie uge på DR HD. Er der endnu mere du skal se?


Se også TV-programmerne for første uge og anden uge på DR HD.


 


Søndag d. 22. november 2009


16.00 Ultimative forhold (14:15)  


16.25 Ultimative forhold (15:15)  


16.50 Adrenalinjægerne (1:11)  
Amerikansk ekstremsportsserie fra 2009.  (Nomads)
Et hold af sublime sportsudøvere rejser verden rundt i jagten på adrenalinsus og de perfekte betingelser for ekstremsport. De eventyrlystne adrenalinjægere lever livet på kanten, og når de finder de optimale omgivelser, giver de alt, hvad de har i sig, inden for den sportsgren, de mestrer.


17.40 Virusimperiet: Ebola  
Engelsk dokumentarprogram fra 2008.  (Virus Empire)
Vira er en af de største dræbere i verden, og i det 20. århundrede har virusinfektioner forårsaget flere dødsfald, end alle verdens krige tilsammen har. Virusimperiet afdækker, hvordan disse usynlige fjender spreder sig jorden rundt, og forklarer videnskaben bag dem.


18.35 Skyskrabere: One Canada Square  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2000 meters højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtsvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Londons skyline blev ændret drastisk, da Storbritanniens højeste skyskraber One Canada Square blev opført i 1991. Men den ikoniske skyskraber, som er designet af stjernearkitekten Cesar Pelli, lå ikke i hjertet af hovedstaden. I stedet havde entreprenørerne satset millioner på at skabe et internationalt finanscenter i det dengang øde område Docklands i den østlige del af London. Men netop da skyskraberen stod færdig, kollapsede ejendomsmarkedet på verdensplan, hvilket medførte at entreprenørerne gik konkurs, og en stor del af bygningen lå øde hen.


19.05 Den fantastiske planet (4:6)
“Sardinerne kommer!”
Naturprogram fra BBC fra 2008.  (Nature’s Great Events)
Når temperaturen falder om vinteren langs Sydafrikas østkyst, finder hundrede millioner sardiner vej til det afkølede vand. Sardinerne tiltrækker til gengæld den største samlede koncentration af rovdyr på jorden. Delfiner, hajer og suler er alle afhængige af den årlige sardinfangst, der på grund af klimaændringer ikke er så forudsigelig, som den har været. Sulerne kæmper for at fodre ungerne og beskytte dem mod pelssæler, der kaster sig op fra vandet og går på rov blandt det lette bytte. Men det mest fantastiske er, når de fem tusinde delfiner tvinger sardinerne til at samle sig i vældige kugler, som alle rovdyrene kan holde et festmåltid på.


20.00 Forbrydelsen II (9:10)
En thriller af Søren Sveistrup.


21.00 Manden med de gyldne ører (4:8)
Jakob har to døgn til at skaffe en ny artist til Global Records – Ellers er han fyret! Jakob satser alt på at skrive kontrakt med rapperen Benny Blanco, men hans rival Numsen er også ude efter det unge talent, og Jakob tvinges til at gå til yderligheder i sit forsøg på at sikre sig rapperens underskrift.


21.25 The Gift  
Amerikansk gyserdrama fra 2000.  (The Gift)
I en lille sydstatsby tjener den synske unge enke Annie til dagen og vejen som spåkone. Da en ung kvinde forsvinder, frygter politiet, at der er sket en forbrydelse. Modstræbende kontakter de Annie, som i en række syner ser den forsvundne piges døde krop. Jo længere Annie drages ind i efterforskningen, desto mere gruopvækkende bliver hendes syner. Og efterhånden viser det sig, at der er flere i den lille by, som bærer på dystre hemmeligheder.


23.10 På opdagelse i Amazonas (1:6)  
Dokumentarserie fra BBC fra 2008.  (Amazon)
Bruce Parry begynder sin spændende rejse langs Amazon-floden i den mere idylliske ende ved flodens udspring med et besøg hos en lama-hyrdefamilie i Andesbjergene i Peru, men vælger kort efter at følge Amazonfloden ind i den dødsensfarlige Apurimacdal. Det er et fuldstændigt lovløst område, hvor liv ikke regnes for noget, og ludfattige lokale arbejder for småpenge med at producere op til 100 ton kokain om året. Bruce taler med kokainbønderne, og begynder at forstå, at de faktisk ikke har noget andet valg end at blive ved med at dyrke cocablade. For det peruvianske ashaninka-folk er det imidlertid et tveægget sværd. De lever af kokaindyrkning, men oplever samtidig, at deres skove bliver brændt af og deres floder forurenet. Bruce oplever, at områdets oprindelige folk er fanget i en krydsild mellem soldater, kokainbønder og skovhuggere og møder også andre nøglepersoner i kokainhandlen og i narkopolitiet, der forsøger at dæmme op for problemet.


00.00 Skyskrabere  
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.