Forside * Nyheder

Reducer Vuvuzela horn på Samsung TV


Et Samsung 6-serie LED-TV (modellen her er fra 2009)


 


Nyere Samsung TV har en funktion, der kan reducere generne fra Vuvuzela hornene.


Lad os indledningsvis sige, at der findes ingen mirakel kure mod larmen fra båthorn og vuvuzela horn, som generer seerne af kampene fra Fodbold VM i Sydafrika.


Men for ejere af et nyere Samsung TV er der lidt hjælp at hente. Opskriften får du her.


Den summen man hører fra vuvuzela hornene har en frekvens på ca. 250 Hz. Så ved at dæmpe den frekvens fjernes en del af den generende baggrundsstøj. Det kan Samsung TV gøre via den indbyggede equalizer.


Gå ind i menuen. Vælg menupunkt for lyd, og derefter equalizer. Det er en 5-bånds equalizer (billedet) med justering af frekvenserne 100 Hz, 300 Hz, 1 KHz, 3 KHz og 10 KHz.


For at dæmpe lyden fra Vuvuzela hornene skrues 300 Hz helt i bund. Samtidig hæves 100 Hz og 1 KHz, for at kompensere ved at fremhæve de øvrige lyde.


Panasonics TV har en tilsvarende equalizer, se anden nyhed om det. Kender du andre TV end Panasonics og Samsungs, som også har en equalizer indbygget, så skriv en kommentar til artiklen her.


 


Video


Tjek videoen her fra recordere.dk, hvor teknikken demonstreres:  

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.