Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: R.U.S.E.


Spilanmeldelse: R.U.S.E.


Denne anmeldelse bringes i samarbejde med sitet www.low5.dk


Eugen Systems, R.U.S.E, inviterer konsolspillerne ind i verden af Real Time Strategi spil. Et modigt forsøg, men egner denne type spil sig overhovedet til konsollerne?


Der findes desværre ikke mange RTS spil til hverken PS3 eller Xbox, så R.U.S.E er et meget frisk pust på denne scene. Spillet foregår under anden verdenskrig, hvor man både har mulighed for at spille en kampagnedel, enkelt slag og selvfølgelig multiplayer imod andre online spillere.


Selve kampagnedelen er hængt op på en historie omkring rivaliseringen imellem 2 allierede generaler og et subplot omkring nogle spioner fra henholdsvis de allierede og fra aksemagternes(Tyskland og co.) side. Man får æren af at styre en amerikansk specialenhed under Colonel Sheridan(senere general) og stille roligt bliver man ført ind i styringen og opbygningen af nye enheder, bygninger og ikke mindst brugen af RUSE´s. En Ruse er en måde at snyde eller få informationer overfor modparten(tyskerne), som man kan benytte undervejs. Disse er for eksempel brugen af spioner, aflytning af radiokommunikation, samt forstyrrelse af fjendens radiokommunikation. Det fungerer rigtig fint i spillet og er et meget sjovt input, som giver dig nogle fordele og muligheder i løbet af kampen.


Undervejs skal man også bygge de efterhånden obligatoriske bygninger og udvikle forskellige tropper fra disse. Personligt finder jeg ikke denne opbygning af baser særlig spændende, men heldigvis fylder det ikke særlig meget i den store sammenhæng.I Ruse´s multiplayerdel er der mulighed for, at spille alene eller sammen med andre spillere i flere forskellige scenarier. Man har også mulighed for at spille Ranked Matches, så man kan spille imod spillere, på nogenlunde sammen niveau som en selv. Det fungerer ganske fint, selvom jeg havde lidt svært ved, at finde spillere på samme lave niveau som mig selv.


R.U.S.E giver som en af de første spil mulighed for, at man kan afprøve den nye MOVE kontroller. Denne bruger man til, at styre sine enheder rundt på kampmarken og det virker egentlig ganske ok. Det er en fed fornemmelse, at stå med sin ?pegepind? og styrer kampens gang på skærmen. Styringen er dog ikke så præcis, som når man bruger sin Sixaxis kontroller. Derfor hoppede jeg hurtigt tilbage til at bruge kontrolleren, når kampene blev for intense og jeg havde brug for den mere præcise styring. Problemet er også, at man selvom man bruger MOVE også stadig skal bruge venstre side af sin Sixaxis(eller MOVE navigationkontrolleren), så man slipper ikke for at holde noget i begge hænder. I længden var det også mere behageligt, at bruge Sixaxis kontrolleren, fremfor at skulle pege på skærmen hele tiden med sin Move kontroller.Konklusion:
R.U.S.E er et godt RTS spil, som giver rigtig mange timer god og spændende underholdning. Der er ingen tvivl om, at RTS spil fungerer bedre på en PC, men R.U.S.E viser, at RTS genren sagtens kan fungerer på konsollerne. Styringen er ikke helt så præcis, men det er til at leve med. Det er dog klart det bedste RTS spil, som jeg har prøvet til konsollerne(hvilket desværre ikke siger så meget pt). R.U.S.E har dog nogle mangler, i form af en lidt langsomlig kampagnedel, hvor man i løbet af spillet bliver lidt træt af at se nogle lange cutscener og egentlig hellere ville udkæmpe drabelig slag på kampmarken, samt nogle små grafiske fejl.


Plus:
Nydelig grafik, rimelig styring, hektisk action og altid sjovt at nakke nogle tyskere.


Minus:
Lidt langtrukken i kampagnedelen.


Karakter: 70 %


Udgiver: Ubisoft.
Ude nu til PS3, Xbox og PC.
Testet på PS3.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.