Forside * Nyheder

Ny anmeldelse af Samsung Galaxy TabAnmeldelse


Nu er tablet computeren Galaxy Tab kommet på markedet, og mobilsiden.dk har kigget nærmere på den endelige version. Slår den iPad ?


De såkaldte tablets er spået til at været aftager-produkterne for de små netbooks som i langt de fleste tilfælde, er helt håbløse at bruge til noget som helst fornuftigt. Årsagen er typisk, at styresystemet ikke er tilpasset den begrænsede størrelse på skærm og øvrig hardware.


På tablets er hardware og styresystem tilpasset hinanden, hvilket er en kæmpe fordel.


Apple var først ude med deres iPad på 10 tommer. Dernæst kom Samsung med Galaxy Tab på syv tommer. Udover størrelsen er styresystemet forskelligt.


iPad kører på iOS der også kendes fra iPhone mens Galaxy Tab er bygget over Google Android der også ses på mobiler som HTC Desire og Samsung Galaxy S. Samsung Galaxy Tab – menu


 


Galaxy Tab ud af pakken


Salgspakken til Galaxy Tab indeholder kun enheden, headset og opladeren. Der er f.eks. ingen bordlader eller beskyttelses-lomme med. Med andre ord, alt er ekstra.


Opsætningen sker fuldkommen som på en mobiltelefon med Android. En guide hjælper dig gennem opsætningen til mail, kalender, kontakter m.v., og kort efter, er alle data synkroniseret – præcis som på mobilen.


Nu er de syv forside-skærme klar, og så er det egentlig bare at gå amok i Android Marked og hente de apps, som du synes der mangler.


 


 Samsung Galaxy Tab 


Nyttige programmer


Galaxy Tab er født med en række nyttige apps og widgets, blandt andet ThinkFree Office som lader dig oprette og redigere Word, Excel og Powerpoint-dokumenter.


Fra ThinkFree Office kan dokumenterne enten synkroniseres med ThinkFrees gratis onlinelager eller sendes som vedhæftet fil i en e-mail, direkte fra Galaxy Tab.


Jeg vil også gerne slå et slag for kalender og kontaktapplikationen der på glimrende vis udnytter den store skærm. Det samme gør sig gældende for musikafspilleren.


Der er god plads til musik og billeder. Den indbyggede 16 GB hukommelse kan udvides via microSD-hukommelseskort på op til 32 GB.


Ellers er Galaxy Tab fyldt pænt op med mange af de samme programmer som kendes fra Android-mobilerne. Det betyder, at man kan bruge Google Maps Navigation, vækkeur, Facebook, Twitter, YouTube og meget andet.


Hvis du har lysten, så kan denne tablet faktisk også anvendes som telefon – f.eks. med et headset tilsluttet. Og det indbyggede kamera kan lynhurtigt benyttes til at tage et billede. Nyttigt hvis man sidder til et møde og lige har brug for et foto af præsentationen.


Skærmen på 7 tommer (WSVGA 1024×600 pixels) indbyder også til afspilning af film. Film-entusiaster vil i den forbindelse glæde sig over, at Galaxy Tab understøtter DIVX HD formatet.


 


 Samsung Galaxy Tab – internet


 


Perfekt til internet i en vending


Internettet er genialt på en tablet. Samsung Galaxy Tab har en browser som understøtter hele internettet, dvs., også Adobe Flash. Der er altså ingen blanke pladser på hjemmesiderne, og der er fuldkommen de samme muligheder som på den rigtige computer.


Også håndtering af e-mails er ret genialt på denne enhed.


Det hele sker mægtigt hurtigt og forbindelsen er sikret enten via trådløst netværk eller det indbyggede SIM-kort til 3G-nettet (mobilt bredbånd). Det er endda muligt at få Galaxy Tab til at fungere som trådløst adgangspunkt til internettet så flere computere kan komme online, via Galaxy Tab.


Det eneste ankepunkt jeg har i forhold til internetoplevelsen er, at tekstindhold ikke automatisk skaleres til skærmens bredde.


 


 Samsung Galaxy Tab ved siden af Samsung Galaxy S mobiltelefon


 


Spil på Galaxy Tab


Hardwaren er kraftig nok til at håndtere 3D-tunge grafiske spil men aktuelt findes der ikke spil i Android Marked, der er tilpasset den store skærm. Spillet opskaleres i stedet til fuld skærm.


Det fungerer fint, men giver ikke samme oplevelse som hvis spillet var udgivet i en “tab”-version.


Samme problemstillings findes i teleselskabet 3’s TV-applikation (kræver 3 abonnement). Her er TV-oplevelsen en gnidret oplevelse der leder tanker tilbage til web-TV’s barndom.


 


 Samsung Galaxy Tab – kalender 


Konklusion: Samsung halter på indhold


Designet er kompakt, batteritiden god og internetoplevelsen fantastisk. Grundstenene er altså fuldkommen i orden. Men indholdet mangler!


Samsung burde have indgået indholdsaftaler med kendte magasiner, aviser, spilproducenter eller kabel-TV udbydere, om at producere indhold der matcher skærmens størrelse og muligheder. Man kan ikke bare opskalere Android og forvente at succesen kommer af sig selv.


Selvom Galaxy Tab faktisk er sjov for hele familien, så er det stadig en dyr gadget som et langt stykke hen af vejen lider af samme udfordring som iPad; Det er svært at finde en rigtig god plads til den i dagligdage – særligt hvis man i forvejen har en god laptop og en smartphone med fx fire tommer skærm.


iPad har altså forspring på indhold mens Galaxy Tab har en bedre fysisk størrelse.


Hardwaren på Galaxy Tab er altså i orden og Android-systemet virker glimrende. Men det er altså det manglede dedikerede indhold og en høj pris, der er med til at trække ned på den samlede vurdering.


Derfor får Samsung Galaxy Tab fire ud af seks stjerner.


 


 
 


Video


Video fra august preview af Galaxy Tab 


Kilde: mobilsiden.dk


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.