Forside * Nyheder

Første dag med iPhone 4S


Den nye iPhone 4S  (Foto: recordere.dk)


 


Næsten ingen kø


Fredag blev iPhone 4S sluppet ud til de første markeder. Recordere.dk fik fat i et eksemplar – og her er de allerførste indtryk.


Hvis man bor i de pænere områder af Los Angeles, og er bidt af en gal gadget, så er der et smart trick, man bør kende. I det mondæne storcenter Beverly Center ligger der en Apple Store, der er gemt væk i et fjernt hjørne. Og eftersom der ligger to andre, større Apple Stores i en radius af få kilometer, glemmer de fleste, at den er der.


Det betyder som regel, at når der er run på et nyt Apple-produkt, så er Beverly Center et godt bud på et sted, hvor man kan få den der iPad eller den nye iPhone, der er udsolgt alle andre steder.


Således slog undertegnede et smut forbi Apple-butikken i Beverly Center, egentlig mest for at checke køen ud. Den var kort. Kun fem mennesker stod i kø, og den pige, der stod og delte “billetter” ud til dem, der gerne ville købe en iPhone, så ud som om, hun kedede sig.


Så jeg spurgte hende, om hun havde nogle sorte 16GB-modeller tilbage. “Masser”, sagde hun, “Der har slet ikke været så meget efterspørgsel, som vi havde regnet med.”


Et kvarter efter stod jeg med min nye iPhone i hånden.


 Apple Store i Beverly Center, Los Angeles  (Foto: Apple)


 


Skuffede Apple-medarbejdere


Siden var jeg en tur forbi et andet indkøbscenter, The Grove, hvor der ligger en endnu større og endnu mere trafikeret Apple Store. Også her var køen kort – meget kort. Der var nemlig slet ikke nogen i kø. De stakkels Apple-medarbejdere i de blå T-shirts så helt skuffede ud.


Én af dem lyste helt op, da jeg spurgte om køen startede et andet sted, eller om der bare ikke var nogen i kø. “Der er bare ikke nogen i kø! Skal du have én?”, spurgte han.


Jeg holdt min nye telefon op, smilede og sagde: “Nej tak, jeg har.” – Og så vendte skuffelsen tilbage i hans ansigt.


Hvorvidt det er den massive online-bestilling, der fulgte i kølvandet på Steve Jobs’ tragiske bortgang, eller om der bare er mindre efterspørgsel på iPhone 4S blandt folk, der ikke nødvendigvis vil have smartphonen med det samme, vil tiden vise.


Men her er, hvad der mødte mig, da jeg tændte for min nye iPhone 4S.


 


  


Sig ja til Siri


Den første opsætning er som sædvanligt pærelet. Nu er der så tilføjet et par nye muligheder, man skal sige ja eller nej til under opsætningen, nemlig Siri og iCloud.


Siri er som bekendt den nye talestyrede assistent i iPhone 4S, og iCloud kræver vel efterhånden ingen nærmere introduktion, hvis man er fast læser af Recordere.dk.


Siri fungerer faktisk rigtig godt, så længe man holder sig til engelsk (eller tysk og fransk) og ikke forventer at “hun” kan også lave kaffe og bage boller for én. Endnu bedre fungerer talegenkendelsen, når man skriver sms’er og e-mails, som man kan diktere direkte ind i telefonen.


Men stadig kun på engelsk, tysk og fransk. Det gælder dog både for Siri og talegenkendelsen, at de klarer sig enormt dårligt, hvis der er meget baggrundsstøj, som f.eks. på en trafikeret gade.


 


 


 


 


Muskler under motorhjelmen


Det andet, man lægger mærke til, når man får iPhone 4S i hånden første gang, er hvor let alting glider.


Det er tydeligt at mærke, at den dobbelt så hurtige A5-processor er kommet indenbords. Dernæst er der en masse ting, man nærmest opdager ved tilfældigheder, når man roder med telefonen. Såsom det nye notifikationscenter, som man kan hive ned fra øverst i skærmen og så den store vægt på talestyring.


Siri opdager man nærmest også ved et tilfælde, for den nye assistent aktiveres, så snart du holder telefonen op til øret (hvis telefonen ikke er låst, vel at mærke.) Man opdager også med det samme, at SMS’er og andre beskeder (som den nye iMessaging-funktion) bliver en fornøjelse at arbejde med i den nye iPhone.


Det er slut med de irriterende afbrydelser, når der dumper en ny besked ind.


 


 


 


Skuffelsen er formindsket


I det hele taget virker det som om, iPhone 4S er en større forbedring, end mange af os lige troede, da den blev introduceret på Apples pressemøde 4. oktober.


Det er muligt, at formen ikke er ændret, men på indersiden er der meget nyt at hente – især, hvis man hører til dem, der har sprunget iPhone 4 over, og stadig render rundt med en 3GS’er.


 


  


 


Anmeldelse på vej


Dette var blot en kort teaser, mere er på vej. Kan du slet ikke få nok af at høre om Apples nye gadgets, så behøver du ikke vente så længe på næste artikel.


Vi har endnu en skribent i gang med den nye iPhone 4S, og følger op på dette første “korte kig” allerede om få dage, når den egentlige anmeldelse ligger klar.


Opdatering: Anmeldelsen af iPhone 4S er klar


 


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.