Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: Tearaway (PS Vita)


 


Tearaway er skabt til Vita og dens kombination af knapper og berøringsskærme.Resultatet er et både unikt, fængende og ganske underholdende VIta-spil.


Knapper, kamera, touchskærm og bagsidetouch, alle er funktioner PlayStation Vitaen har besiddet siden dag 1. Det er dog først nu, knap to år efter udgivelsen af den håndholdte konsol, at vi for alvor ser et spil, der formår at benytte samtlige funktioner så effektivt som tilfældet er her.
I Tearaway tager du kontrollen over en lille underlig figur. Hans hoved er et brev og hans krop lavet af papir. Iota er budbringer, hvis mål er at bringe en besked til dig som spiller.


“Du´en” som figurerne i spillet omtaler dig, er for dem en mytisk figur som spilverdenen ser op til og kan se i skyen over dem.


Det betyder, at du i bedste Teletubbies stil rent faktisk kan se dit eget ansigt inde i solen, som lyser over spilverdenen. Det virker naturligvis fordi Vitaen har et kamera, der konstant kan holde øje med dig. 


 
 


Men Iota kan ikke klare sig selv, Du´en skal hjælpe ham.


Det betyder, at du dels skal styre Iota, men også at du med vitaens kamera skal tage billeder, at du med fingrene skal nakke fjender på frontskærmen, at du ved brug af bagsidepanelet skal få Iota til at hoppe og at du, ligeledes med bagsidepanelet, skal mase dine fingre gennem skærmen for at mose fjender, dreje tandhjul og meget mere.


Tearaway formår virkelig at imponere i forhold til, hvor mange forskellige måder man udnytter vitaens funktioner. Her er i sandhed et spil der kun kan fungere her.


 


Sten, saks, papir


Tearaway foregår i en verden lavet af papir. Det betyder, at det rent grafisk langt fra er fotorealisme, men det passer ind og skaber en atmosfære sjældent set bedre.


Som i Little Big Planet kan du blande dig i hvordan spillet og verdenen skal se ud. Du kan tegne ting til Iota eller omgivelserne med fingrene, du kan ændre din figur med ting du køber og så kan du undervejs finde og fotografere Origami-figurer, som du efterfølgende kan printe ud og lave in real life – ret blæret!


  


Vitaens bedste titel?


Det er svært at svare på om Tearaway er det bedste spil til Vita – men det er i hvert fald det mest unikke. Jeg har været rigtig godt underholdt og jeg er sikker på at spillere fra omkring 8 år, vil elske spillet højt.


Tearaway er en titel der er værd at købe en PS Vita for, intet mindre!  


 


Karakter: 9/10 


Ude nu til PlayStation Vita


Trailer fra Tearaway


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.