Forside * Nyheder

EU vil af med grænsebomme på download og streaming

-

 

 

EU vil danne et digitalt indre marked, med ens adgang og indhold, til download og streaming. 

Snart kan det være slut med geografisk blokering af streaming og download.

Rettighedshavere skal tvinges til at se EU som ét fælles marked, når det kommer til digitalt indhold.

Så væk med landegrænserne og adgang til det samme digitale indhold på tværs af hele EU. Det er blevet Junker-kommisionens prioritet nu.

Der handler ikke kun om at Netflix skal være ens over hele EU, men om at alt digitalt indhold skal kunne bevæge sig frit indenfor hele EU, uden at møde de digitale grænsebomme som det kendes i dag.

 

Væk med de digitale grænsebomme

“Lad os fjerne alle de hegn og mure, der blokerer os online. Mennesker skal kunne bevæge sig frit på tværs af grænserne online, lige som de gør offline”, lyder det fra næstformanden i EU-gruppen “The Digital Single Market”, Andrus Ansip, der fortsætter:

“Det bliver en kamp op ad bakke hele vejen, men vi har brug for en ambitiøs start. Europa bør drage fuld nytte af den digitale tidsalder: bedre tjenesteydelser, mere deltagelse og nye job”.

EU-kommissæren for den digitale økonomi og samfund, Günther H. Oettinger, er enig:

“Europa kan ikke være på forkant med den digitale revolution med et kludetæppe af 28 forskellige regler for teletjenester, ophavsret, IT sikkerhed og databeskyttelse.”

“Vi har brug for et europæisk marked”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.