Forside * Fokus

B&Os lydspecialist forklarer rum-akustik (opdateret, nu i 6 dele)

-
Screenshot fra YouTube

2/1-20: Opdateret med ny video.

Geoff Martin, lydspecialist hos Bang & Olufsen, giver i disse videoer en introduktion til rum-akustik.

Bang & Olufsen har en lydspecialist ansat. Titlen er Tonmeister, direkte oversat fra tysk er det ‘Sound master’.

Annonce:

En Tonmeister er er ofte musisk uddannet med både teoretisk og praktisk erfaring indenfor alle aspekter af lydoptagelse, miksing af musik til ‘mastering’. Tonmeisteren forstår musikkens detaljer, samtidig med at han/hun kan tale audioingeniørernes sprog.

Hos en audioproducent som Bang & Olufsen er Tonmeister den person som tegner B&O-lyden. Sammen med ingeniørerne er han med til at få hvert produkt til at lyde præcis som det ønskes, hvor han er med både under udvikling, over tuning af lyden til den endelige godkendelse.

Geoff Martin er mangeårig Tonmeister hos Bang & Olufsen, og han har et indgående kendskab til lyd, audio, hifi. Han er musikeren der forstår teorierne bag lyd, og på disse videoer giver han en introduktion til rum-akustik.

Akustikken er afgørende for hvordan lyd, og dermed tale, musik og surround, opleves. Hvis man forstår teorien bag lyd, er det nemmere at indrette hjem eller hjemmebiograf, for mere optimal gengivelse.

Geoff er canadier, og videoerne her er på engelsk. Men eksemplerne er universielle. Man kan følge Geoff Martin på bloggen her.

Serien om introduktion til akustik og lyd er nu oppe på 6 videoer, der forklarer og giver eksempler på hvad lyd er, hvordan den opfører sig i et rum, hvordan vores ører opfatter det oma. Med praktiske eksempler undervejs.

Se videoerne herunder:

 

Del 1

Introduktion til akustik del 1

 

Del 2

Introduktion til akustik del 2

 

Del 3

Introduktion til lydens hastighed

 

Del 4

Introduktion til 2-kanals stereo

 

Del 5

Introduktion til lyd

 

Del 6

Introduktion til reflektioner

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.