Forside * Nyheder

Dansker anklaget for at distribuere pirat-tv til hele verden

-
Foto: LG / Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

En dansk forretningsmand er anklaget for ulovlig distribution af 475 tv-kanaler til kunder i hele verden.

En nordsjællænder er anklaget i sag om globalt snyd med tv-kanaler. SØIK (Tidl. Bagmandspolitiet) mener at han distribuerede pirat-tv til 440 kunder verden over. Det skriver Midtjyllands Avis.

Kunder i Japan, Dubai, Singapore, Canada, Tyskland, USA, Australien og en række andre lande nød godt af udsendelser fra kanaler som TV3 Sport, Viasat Golf, Eurosport og Discovery, ligesom der var adgang til Sky Sports og deres Premier League-kampe.

Annonce:

For 35 Euro/måned (kr. 260/måned) havde hans kunder adgang til 475 tv-kanaler. Tiltalte sørgede for at sende tv-bokse og yde kundesupport, lyder det af anklageskriftet.

Problemet er at den 42-årige mand skal have stået for retransmission af tv-kanaler, uden at have sikret sig samtykke fra rettighedshaverne.

Den tiltalte nægter sig skyldig, skriver avisen. Han mener at have været i god tro.

“Min klient har handlet i tillid til, at dem, han købte af, faktisk havde rettighederne”, fortæller hans forsvarsadvokat.

Sagen skal nu for retten i Helsingør, og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet (SØIK) kræver manden fængslet for brud på ophavsrettighederne.

Sagen her adskiller sig fra tidligere straffesager om krænkelse af tv-kanalers og filmselskabers rettigheder, fordi kunderne har befundet sig over hele verden, fortæller specialanklager Dorte Køhler Frandsen, ifølge avisen.

SØIK kræver udover fængselsstraf at en fortjeneste på 356.000 kroner bliver konfiskeret.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.