Forside * Nyheder

Dansk producent skal levere WiFi 6-routere til Telenor

-
Wi-Fi 6-routeren fra Icotera er designet til at kunne stå fremme

Det svenske Telenor har valgt danske Icotera til at levere Wi-Fi 6-routere.

Wi-Fi 6 er designet til at levere en bedre internetoplevelse i hjemmet. Dette med et netværk der både er hurtigere, mere stabilt, har bedre dækning ud i krogene, kan servicere flere netværksenheder på samme tid og dette med forbindelser der er mindre strømslugende.

Den danske routerproducent Icotera er klar med en WiFi 6 router der kan levere på dette, og nu har de fået en aftale i stand med Telenor.

Annonce:

Icotera skal levere WiFi 6-routere til Telenor i Sverige. Routeren er udviklet i samarbejde med Telenor og leveres under Telenors brand.

“Vores mål er tilbyde vores kunder markedets ultimative, trådløse netværksstandard: Wi-Fi 6. Routeren skal levere maksimal ydelse og dækning og samtidig være fremtidssikker og matche vores krav om enkelt og elegant design”, fortæller Carl Gunnstam, Telenors Head of Products and Customer Value Proposition, i en udmelding og han fortsætter:

“Vores nye Wi-Fi 6-router opfylder alle aspekterne. Vi forventer, at den bliver en gamechanger for internetoplevelsen i Sverige og er meget begejstrede for, at routeren nu er klar til lancering”. 

 

Wi-Fi 6: En løsning, der optimerer internetoplevelsen i hjemmet

Den nye Wi-Fi 6-router er en længe ventet løsning på de daglige udfordringer med trådløst internet, som mange slutbrugere kæmper med.

“I Skandinavien ser vi en række specifikke udfordringer hos slutbrugerne. Høje internethastigheder og øget brug af streaming og spil fra flere, samtidige brugere medfører større krav til de trådløse netværk”, fortæller René Brøchner, administrerende direktør for Icotera, og han fortsætter:

“Det handler ikke længere kun om at levere højere hastigheder til det enkelte hjem, men også at sikre, at udover stabil internetadgang til alle samtidige brugerne, at den leverede hastighed er tilgængelig overalt i hjemmet. Det gør high-end Wi-Fi-produkter mere relevante end nogensinde før, for de mange brugere, der er udfordret med at dække hele hjemmet og faktisk få den hastighed og oplevelse, de betaler for”

 

En router er nok

I dag forsøger mange brugere at afhjælpe en ustabil Wi-Fi-oplevelse derhjemme, ved at sætte flere access points og extenders på netværket. Fremadrettet er én router med den rette kapacitet og den rigtige implementering en meget bedre og billigere løsning.

Telenors nye Wi-Fi 6-router er designet til at løse alle disse udfordringer. Ifølge René Brøchner, er det en intelligent tilgang:

“Den nye Wi-Fi 6-router leverer op til 10 gange højere hastighed end en typisk Wi-Fi 5-router. Men måden, vi bruger internettet på i dag, stiller store krav til dækningen i hjemmet, og løsningen er ikke kun højere hastighed – kvalitetsroutere spiller også en større og større rolle, når det gælder den optimale Wi-Fi-oplevelse”, lyder det fra René Brøchner.

 

Om Telenor WiFi 6 router

Kapacitet og implementering er afgørende

“Den nye Telenor Wi-Fi 6-router er udstyret med 8×8 5 GHz antenner, som er op til 4 gange mere end i en typisk router. For at understøtte multibruger-scenarier optimalt, skal der mindst 5×5 5 GHz antenner til, hvilket pt. kun leveres af ON Semiconductor. Flere antenner betyder mindre behov for access points, og for mange brugere medfører det en meget enklere løsning med maksimal dækning – eller kort sagt, en langt bedre brugeroplevelse”, siger René Brøchner.

“Vores 12×12 (8×8 + 4×4) MIMO-arkitektur er designet til high-end Wi-Fi-løsninger,” siger Irvind Ghai, vice president of marketing, Wireless Connectivity & Signal Processing Division at ON Semiconductor. “Vi er glade for at bidrage til Telenors Wi-Fi 6-router med vores chipset-platform og dermed være med til at forbedre den samlede Wi-Fi-oplevelse i de skandinaviske hjem”, tilføjer han og slutter:

“Den løsning, som Telenor har valgt, følger det, som vi ser, at andre europæiske topspillere, som fx Deutsche Telekom, begynder at tilbyde deres kunder for at møde fremtidens krav, ud fra et Wi-Fi 6-synspunkt. Det er bare et spørgsmål om tid, før 8×8 5 GHz bliver standarden for high-end Wi-Fi 6-løsninger”, 

Telenor forventer en sekscifret årlig udrulning over de kommende 12-24 måneder.

Carl Gunnstam konkluderer: “Vi satte overliggeren højt, da vi startede udviklingen af vores nye router – og nu, hvor den er klar til lancering, er vi stolte over at kunne sige, at de nordiske brugere godt kan have tilsvarende høje forventninger. Med vores ambitiøse udrulning, glæder vi os til at forbedre vores kunders Wi-Fi-oplevelse”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.