Forside * Featured

Også Wonder Woman må give op overfor Corona

-

Den nye ’Wonder Woman 1984’-film får premiere på hjemmeskærmen samme dag som den kommer i biografen.

Hvis det ikke lige var for de tragiske omstændigheder, ville det være en historisk dag for mange filmfans. For dem, der har investeret store beløb i deres hjemmebiograf, og derfor kun sjældent bevæger sig ud i de store biografsale, ville det være lidt af en sejr.

Annonce:

Det er nemlig første gang, en af de helt store blockbuster-film fra Hollywood lander i biograferne og i hjemmet på samme dag. Og et endegyldigt bevis på, at Corona-krisen har indsnævret åbningen i det såkaldte lanceringsvindue mellem biografer og hjemmene.

Filmen, der er tale om, er den længe ventede opfølger til en af de mest indbringende superheltefilm nogensinde, ’Wonder Woman’. For den er det førnævnte vindue lukket helt i. Filmselskabet bag, Warner Bros., har nemlig besluttet sig for at lægge den ud på streamingtjenesten HBO MAX 1. juledag – og det er den samme dag, den kommer i biografen.

’Wonder Woman 1984’ er blevet flyttet et hav af gange, men det ser ud som om, Warner Bros. ikke tør tage nogle chancer med den kraftige stigning i den globale COVID 19-smitterate, der lige nu finder sted. Så nu skal filmen altså ud, og det lader til at moderselskabet WarnerMedia hellere vil prøve at sælge HBO MAX-abonnementer end biografbilletter med filmen.

Ingen 4K eller HDR

Nyheden om den samtidige premiere startede som et rygte på Twitter, men blev hurtig bekræftet af Hollywoods primære branchemedier, og så kom såvel HBO Max og Warner, samt filmens instruktør, Patty Jenkins, på banen med bekræftelser.

Jenkins opfordrer på det kraftigste folk til at gå i biografen for at se filmen, hvor det er sikkert at gøre det. Det gælder både i hjemlandet USA og i resten af verden, at det svinger fra region til region, om biograferne stadig holder åbent – og hvordan. Alle andre bør se den på HBO MAX, skriver Jenkins.

Det er ikke til at vide, om de internationale HBO-streamingtjenester, såsom HBO Nordic, får filmen ombord på samme tid, men chancerne er nok små. Og det betyder formentlig både, at der kommer gang i VPN’erne i de små hjem ved juletid verden over – enten for at streame filmen uden om geoblokeringerne eller for at downloade den ulovligt.

Hvis man har lyst til at se den længe ventede film og bor i et sted med biografer, der er både åbne og sikre 25. december, så kan det være en god idé at se den på den store skærm. HBO MAX understøtter nemlig endnu ikke 4K eller HDR. Til gengæld koster det ikke ekstra at se den på tjenesten, sådan som det var tilfældet med ’Mulan’ på Disney+

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.