Forside * Nyheder

Marshall solgt til svenske Zound

-
Zound producerer allerede Marshalls hovedtelefoner og mindre højttalere. Foto: PR

Marshall, den ikoniske forstærkerproducent, bliver købt af højttalerproducenten Zound

Efter at have produceret Marshall-mærkede hovedtelefoner og højttalere i et årti, køber Zound Industries virksomheden, som står bag det ikoniske brand.

Marshall Amplification, den 60 år gamle virksomhed, der har produceret ikoniske guitarforstærkere brugt af bl.a. Jimi Hendrix, Slash og Kurt Cobain, bliver opkøbt af Zound Industries, det svenske firma, der tidligere har fået licens til at bruge Marshall-brandet til deres hovedtelefoner og højttalere. Det skriver The Verge

Annonce:

Selskabets aktiviteter samles i privat-ejede Marshall Group. Marshall-familien vil fungere som den største aktionær med en andel på 24 procent.

Jeremy de Maillard, der i øjeblikket er Zounds administrerende direktør og som vil være administrerende direktør for Marshall Group fremover, fortæller i et interview med The Verge, at aftalen handler lige så meget om at erhverve Marshalls ingeniøreksperter som om at erhverve brandnavnet.

“Måden, jeg gerne vil tænke på det, er, at Zound har lavet produkter til at lytte til musik, og Marshall har lavet produkter til at lave musik eller afspille musik,” fortæller de Maillard til The Verge og kalder dem “meget komplementære forretninger.”

Marshall Live Agency er inkluderet som en del af aftalen, og CEO’en siger, at de er “100 procent engagerede” i både virksomhedens eksisterende britiske forstærkerproduktionsfacilitet og deres fabrik i Vietnam.

Victoria Marshall, der var Marshall CEO fra 2002 til 2008, og Terry Marshall, der byggede den første Marshall-forstærker sammen med sin far, Jim Marshall, i 1962, vil sidde i bestyrelsen for Marshall Group for at hjælpe med at styre virksomhedens overordnede strategi.

Der vil heller ikke være nogen umiddelbare ændringer i, hvordan Zounds hovedtelefoner og Bluetooth-højttalere udvikles.

“Vi har allerede arbejdet tæt sammen i de sidste 12 år,” fortæller de Maillard til The Verge, og slutter:

“Vi har ikke lavet et enkelt produkt fra Zound, der ikke er blevet godkendt af den akustiske ingeniør hos Marshall Amps … Det er en fuldstændig fortsættelse af, hvad vi gør, bortset fra at vi nu er en og samme virksomhed”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.