Forside * Tests

Spilanmeldelse: F1 24

-

Årets formel 1 spil er på gaden og byder på små justeringer, der samlet giver et rigtig fint spil.

Man kan altid diskutere om forandringerne ved de årlige udgivelser af diverse sportsspil er store nok til at retfærdiggøre et køb. For nogen er det det et must at have det nyeste spil, mens det for andre vil være fint at benytte de lidt ældre spil. Jeg vil lade det være op til dig at vurdere, hvilken kategori du tilhører.

Annonce:

I hvert fald er F1 24 på banen og byder vanen tro på de rigtige F1 (og F2) kørere, baner og mesterskab. Grafikken har i år fået et lille løft og flere baner har fået opdateringer, så de nu matcher virkelighedens ned til mindste detalje.

Derudover har styringen fået en overhaling og du vil, især hvis du spiller med controller kunne mærke, at det er blevet lettere at styre raceren. Det er lidt en anden sag hvis du spiller med rat, hvor styringen føles lidt anderledes end hidtil.

Forenden på bilen føles let, mens bagenden er tung. Det kræver lidt tilvænning uden det dog på nogen måde bliver et problem synes jeg. Udviklerne har i øvrigt haft formel 1 verdensmesteren Max Verstappen inde over, i forsøget på at gøre styringen så realistisk som muligt.

 

 

 

Spillet indeholder de fleste af de spilmodes det plejer, hvilket vil sige online, karriere for en eller to spillere og mulighed for at lave sit helt eget team. I år er der ingen historiemode, men til gengæld får vi i år driver karriere. Her tager du kontrol over en af de eksisterende kørere i feltet (eller en formel 2 kører) og skal så forsøge at skabe deres karriere som du bedst formår.

Spillet byder her på rpg elementer, når du opbygger din kørers stats alt efter hvor godt du præsterer. Leverer du på banen inviteres du måske til hemmelige møder med konkurrende hold som er interesserede i dig.

Opdager dit hold dine møder, falder du i popularitet på holdet, så man skal altid overveje hvad med gør. Driver karriere er et rigtig fint nyt tiltag og jeg hygger mig i øjeblikket med at opbygge Frederik Vestis karriere, som jeg nu føler den skal opbygges.

Nyt er også at du under løbene præsenteres for udfordringer, som kan give dig lidt ekstra point på kontoen. Selvom ideen for så vidt er god, så er udfordringerne lidt urelevante synes jeg. Det er typisk noget med at overhale en forankørende inden et vist antal omgange, hvilket man jo forsøger alligevel, så på den måde tjener de ikke helt formålet med at holde en mere aktiveret under løbene.

Setuppet omkring træninger, hvor man skal udføre diverse opgaver for at optjene point kan trænge til en opdatering. I hvert fald bliver det hurtigt trivielt at udføre de samme opgaver inden hver løb. Kender du i forvejen banen kan opgaverne dog simuleres, hvorefter du modtager halvdelen af de point du ellers ville modtage.

Konklusion

Samlet set er F1 24 et rigtig fint spil og især driver karriere er sjovt. Men ud over driver karriere, lidt pænere grafik og en opdateret styring er det så som så med forbedringer i forhold til sidste års spil.

Jeg savner stadig at der gøres noget ved træningerne inden løb og så kunne det være lækkert med kommentatorer under løbene også.

F1 2024
Konklusion
Samlet set er F1 24 et rigtig fint spil og især driver karriere er sjovt. Er du nytilkommen vil F1 24 være det bedste spil i rækken, men har du allerede sidste års version, vil det være svært at argumentere for en opgradering.
Plus
Minus
4
Karakter

Ude nu

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.