Forside Tests

Anmeldelse af Hauppauge! WinTV PVR 350
Det amerikanske firma med det umulige navn Hauppauge! har i mange år været førende med TV kort til Pc’er og vi har valgt at tage det største kort i serien til anmeldelse. Der er tale om en særdeles komplet pakke bestående af et TV kort med MPEG Encoder, fjernbetjening, kabler, FM antenne og god software.

Installationen er let. TV kortet sættes i et ledigt PCI slot og skrues fast mens 220 volt er helt fjernet fra PC’en. Antenneledningen (fra din antenne på taget eller fællesantenne) sættes i og PC’en tændes. Windows fortæller at der er fundet ny hardware og CD’en ligges i. Software installationen sættes i gang, og enkelte gange skal forslag godkendes, men det eneste du skal vælge er hvilket sprog du ønsker softwaren på (Engelsk, Tysk Spansk og mange flere, men ikke Dansk eller Nordisk). Senere bliver du spurgt om hvilket land du bor i og du vælger Danmark.Første gang TV tuner programmet WinTV2000 starter op, skanner det antennesignalet og vælger stationerne ud. Du kan navngive kanalerne og flytte rundt på rækkefølgen uden besvær og der er tv billeder på skærmen mens du vælger. Installationen kan ikke gøres enklere og det hele virkede i først forsøg. Dejligt! Det er ikke nødvendigt at genstarte PC’en, men det er tilrådeligt.

WinTV2000 programmet er også ganske intuitivt at bruge. Billedet kan skaleres fra 320 x 240 pixels til fuld skærm (i mit tilfælde 1600 x 1200 pixels). Man skal ind i opsætningen for at fastlåse bredde:højde forholdet, hvis man ikke ønsker at billedet bliver trukket ud eller klemt fladt når man ændre størrelsen. Et lille minus at det ikke er sat på forhånd. Billedkvaliteten er rigtig god. Farverne står godt og billedet er skarpt. Kortet kræver ikke engang et specielt godt antennesignal.

Kanalvælger og lydstyrke regulering giver sig selv og der er valget vises på tv skærmen i 3 sekunder. Alle funktioner i programmet kan styres med den medfølgende fjernbetjening. Der en knap til at gemme stillbilleder med. I opsætningen kan man vælge hvilken størrelse man ønsker og der er mange valgmuligheder. Der er indgange for video og S-video, så det også er muligt at se video på computeren. Alt hvad du behøver af kabler følger med pakken.Under tv billedet sidder der 5 knapper, og her finder vi interessante ting! Pause knappen frembringer et ekstra display og i det kan man forsinke tv billedet, så du kan se starten at et tv program, selv om du ikke har mulighed for at se fx de 5 første minutter. Så stiller du bare Delay til 5 min og så er du med fra starten, men forskudt 5 minutter. Smart! På DVD Recordere kaldes det ofte TimeShifting. På Record knappen får du samme display frem, men ved klik på Rec starter du optagelse af tv programmet. Pladsen på harddisken bestemmer hvor lang optagelsen kan blive. Regn med 2 GB pr time i DVD kvalitet.I opsætningen kan du bestemme kvaliteten. Bedre kvalitet fylder mere og ønsker du fx at gemme tv programmet på CD plade (VCD eller SVCD) eller DVD vælger du den kvalitet der passer til det og så bliver optagelsen lavet i rigtig opløsning fra starten og skal ikke reencodes senere (med kvalitets tab til følge). Kvaliteten af MPEG Encoderen er god og det er rart at optagelsen er encodet allerede under optagelsen, så man ikke skal bruge tid på det efterfølgende.Et særligt program WinTV Scheduler tillader timer optagelser. Det er naturligvis en betingelse at PC’en er tændt. Programmet virker på samme måde som en timer i en video eller DVD Recorder. Filerne der bliver gemt bliver automatisk nummereret så ingen filer overskrives ved en fejl.

TV kortet har tv out så tv billedet kan sendes in på et rigtigt tv eller optages på en almindelig video. Og også her er kvaliteten rigtig god. Det er muligt at overføre S-Video (bedste kvalitet) og (composite) video. Model 350 adskiller sig fra model 250 på dette punkt.


Ulead MovieFactory 2SENår du har samlet et antal film har du måske lyst til at gemme dem på CD-R/RW eller DVD±R/RW. Til det formål medfølger Uleads udmærkede program MovieFactory 2SE (1). Det er meget nemt at bruge, idet du vælger de filer du ønsker at lægge på skive (2), laver en simpel menu (du kan endda lave kapitel inddelinger) (3) og til sidst vælger du hvilken type skive du vil brænde projektet på (4). Der kan være 1½ time på en DVD i “Standard play” og ca 3 timer i “Long play”. Ganske imponerende!

Som nævnt er det legende nemt at installere pakken og programmerne er tilsvarende nemme at bruge. Billedkvaliteten er god men skal vi finde et kritikpunkt, så er det at synkroniseringen mellem billede og lyd kan være lidt skæv ved optagelser. Ikke meget, men et trænet øje opdager det. Det skyldes forskelle i codecs og du skal være varsom med at installere fremmede codecs på PC’en, hvis du vil undgå synkroniserings problemer.

Hardware kravene til PC’en er beskedne. Enhver moderne PC med et fri PCI slot og lidt fri harddisk plads kan være med. En Pentium® II eller Athlon® processor på 600MHz er nok. Windows®98SE (Second Edition), Windows® Millennium Edition, Windows2000 eller WindowsXP skal være installeret på PC’en. En CD eller DVD brænder er en fordel, men ikke strengt nødvendig.


WinTV RadioWinTV PVR 350 pakken indeholder også en lille simpel radio. Den installeres automatisk sammen med TV programmet. Radioen modtager stationer i stereo kvalitet selv uden antenne tilsluttet! Der er 30 faste stationer, men ellers ikke noget spændende fx er det ikke muligt at optage radioudsendelsen med programmet.

Alt i alt et fantastisk produkt der er prissat til 1.595 kr

Kommentarer og spørgsmål til anmeldelsen, eller emnet generelt, henvises til vores Forum.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.