Forside Historien om rec.dk

Historien om rec.dk

Image22

Forord

Dette er historien om recordere.dk. Hvornår siden startede, hvor navnet kom fra, og hvordan det er gået siden.

Recordere.dk startede i februar 2003, som en hjemmeside for recordere. Deraf navnet.

På det tidspunkt var de allerførste DVD optagere (uden harddisk) lige dukket op i Danmark. Da de grundlæggende var meget forskellige mærkerne imellem, både i funktion og medier (DVD+ og DVD-) blev recordere.dk stedet hvor de kunne sammenlignes.

I den spæde start var der også en engelsk version som hed recorders.dk. Den blev dog senere droppet igen, for at holde fokus på den danske hjemmeside.

 

Før Facebook og Youtube

For at placere februar 2003 i en Internet sammenhæng, så var det et år senere (februar 2004) at Mark Zuckerberg begyndte at lege med en lokal Facebook på Harvard-universitetet.

Og selvom det føles som om YouTube har været her næsten altid, så startede de først op 2 år senere, i februar 2005.

 

Image23

 

Lille, stor, større…

Der er løbet meget vand i åen siden 2003.

Recordere.dk omhandler i dag meget andet end recordere, der jo som selvstændigt produkt nærmest er udgået nu.

Men selvom hjemmesiden i dag fokuserer mere bredt på forbrugerelektronik, er det fortsat med en forkærlighed for AV – video og lyd – indenfor hjemmets elektronik.

I dag er hjemmesiden iøvrigt det største niche-medie i Danmark indenfor hjemmets elektronik og indhold. I januar 2019 kiggede mere end 300.000 unikke besøgende ind forbi.

 

Historiske dage

I en enkelt måned tilbage i 2009 gik det helt amok. Det var 1. november 2009, og dagene derefter.

Det analoge sendenet slukkede, og familien Danmark søgte hjælp. Det virkede som om hele Danmark prøvede at komme ind på recordere.dk på samme tid, og vores servere prustede og prustede.

Mange gik forgæves, men dem der kom igennem var med til at gøre denne ene måned til den hidtil mest besøgte i recordere.dks historie.

I månederne før og efter det analoge sluk fik siden besøg af mere end 1,25 mio. personer. Altså sådan ca. hver femte dansker.

 

Image24

 

Fælleskøb

Recordere.dk er ingen butik. Vi er et AV Magasin og Community. Men fra tid til anden får vi tilbudt medlemstilbud, som formidles videre under navnet Fælleskøb ®.

Fælleskøb startede oprindelig som en idé om, at hvis flere gik sammen om at købe et produkt, kunne der måske opnås en bedre rabat.

Det er dog ikke alle varer der fungerer på Fælleskøb. Det er eksempelvis blevet meget svært med Fælleskøb på fladskærms-tv grundet konkurrencen på den produktgruppe.

Brugerne har også mulighed for selv at arrangere Fælleskøb, og via forummet for dette skabe kontakt til andre interesserede.

 

Forummet

Når elektronik produktet driller, er forummet på recordere.dk blevet et godt sted at starte. Her udveksles erfaringer, og brugerne hjælper hinanden med tekniske spørgsmål.

Fra debat forummet så dagens lys i oktober 2003 og til nu, har det været en hjælp for mange tusinde danskere.

Derfor er debat forummet også blevet et sted, hvor importører og producenter kan fange eventuelle problemer i opløbet. Og nogle producenter samarbejder aktivt med forummets faste brugere om tilpasning af eksempelvis software.

 

Sociale medier

Selvom recordere.dk er et socialt medie i sig selv, er vi også tilstede på Facebook og Twitter.

Det handler dog ikke om at sprede aktiviteterne, men om at inddrage læserne på nye måder.

Facebook og Twitter er kanaler til at holde sig orienteret om hvad der sker på recordere.dk, på linje med email-underretning, nyhedsbreve og RSS.

Mange tjekker Facebook dagligt, og ved at være fan af os dér, så dukker udvalgte nyheder op blandet med de øvrige status opdateringer fra familie og venner.

Twitter benyttes til at annoncere nyheder internationalt, så her er alle tweets på engelsk, og med fokus på de af nyhederne som kan have international interesse.

 

Image25

 

Recordere.dk teamet

Hvad er recordere.dk teamet egentlig?

Kort fortalt, er det alle som bidrager til siderne, på den ene eller anden måde. Det kan være moderering af forum, udvikling af siderne, baggrundsartikler, anmeldelser, arrangementer og meget andet.

Recordere.dk redaktionen er den gruppe, som leverer løbende indhold af redaktionel karakter. Nyheder, anmeldelser, baggrundsartikler, besøgsartikler o.lign.

 

Navnet?

Spørgsmålet lyder ofte: Nu hvor recorderne ikke er så hotte mere, skal i så ikke have et nyt navn?

Navnet recordere.dk er et brand, som er kendt af mange. For de faste brugere, der kigger ind dagligt eller næsten dagligt, betyder det mindre.

Men for dem der bruger hjemmesiden mere løst, eksempelvis når der lige er brug for hjælp til et elektronik produkt, betyder genkendeligheden også noget.

Så vi har valgt at beholde navnet.

 

Kontakt

Har du ris, ros, et tip eller blot en kommentar, er du altid meget velkommen til at skrive til os via: Kontakt siden

 

God fornøjelse
recordere.dk teamet

 

Image26
Det gamle recordere.dk logo (tv) og det nye (th)

 

 

Historisk gensyn

 

Sådan så recordere.dk ud i juli 2004
Juli 2004
Oktober 2014
Oktober 2014
Januar 2020
Januar 2020