Forside * Nyheder

Selvdestruerende DVD`er


Et fransk firma har udviklet en DVD skive, DVD-D, der ødelægger sig selv efter en forudbestemt tid. Når køberen åbner en lufttæt pose går der mellem 8 og 24 timer og så vil der opstå så mange bitfejl i skiven, at den ikke længere kan afspilles.


Ideen er at udlejningsfilm kan lægges på skiven og ‘lejeren’ så har en begrænset tid at se filmen i før den ødelægges og skal smides ud. Det er således ikke nødvendigt at aflevere skiven igen og det billiggør ud’lejningen’. Man ‘lejer’ og betaler og mere skal udlejeren ikke bekymre sig om. Nemt, men desværre ikke helt billigt for udover afgift for at leje filmen, skal der også lægges prisen for en ny skive.


Sidste år lancerede Flexplay Technologies, New York, den samme idé. Her har brugeren 48 timer fra posen åbnes til skiven ødelægges. Det var meningen at Buena Vista Home Entertainment, en del af Disney, skulle teste skiverne i Illinois, Texas, South Carolina og Kansas, men forsøget blev droppet fordi priserne blev for høje. I USA kan man leje en film for lidt over 1$ i et døgn, og den selvødelæggende skive koster mere end det.


Vi får se om den fransk DVD-D får større succes, foreløbig er det ikke lykkedes at finde ud af hvad firmaet hedder!

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.