Forside * Nyheder

KiSS DP-558 på gaden til august.

Tidsplanen holder. De første eksemplarer shippes fra fabrikken i slutningen af juli, og det betyder at den kan ses i butikkerne til august.


 


 
Tryk på billedet for et andet og større af DP-558


 Modellen er i folkemunde blevet kendt som den forsinkede model som måske aldrig kommer, altså vaporware. Men nu skulle det være ganske vist. Den er annonceret officielt nu, den skulle være på vej – og pressen er briefet.


 


Vi har lige deltaget i pressebriefingen om DP-558, og her følger de dugfriske detaljer om produktet.


 


KiSS DP-558 er forsøgt gjort meget simpel at betjene. I takt med de stigende anvendelsesmuligheder og nye features har KiSS Technology følt det nødvendigt at lave et nyt forbedret bruger interface, et der på en enkel overskuelig måde giver adgang til apparatets mange funktioner.


 


  


Tryk på billedet for et større


 


Det er flere årsager til forsinkelsen af DP-558. Den indledende forsinkelse skyldtes, at KiSS valgte at redesigne hardwaren for at gøre den mere fremtidssikker. Dette dels med den nye chip som KiSS udvikler sammen med Sigma (se billede), men også andre tiltag som alt i alt giver forbedret kvalitet nu og flere muligheder i fremtidige firmware opdateringer. En anden årsag til forsinkelsen er at KiSS ønskede at få flere features med i apparatet.


  


Tryk på billedet for et større


 


DP-558 vil være født med ethernet. Ikke trådløst, men en almindelig 10/100 port for tilslutning via kabel til bredsbåndsrouter eller alternativt en trådløs bro (wireless bridge). Der er indbygget en FTP server, så optagelserne kan hentes ud af apparatet over på en PC, eller den anden vej. Adgangen til apparatet styres på bruger-niveau, så det er muligt at dele optagelser med andre brugere på netværket. Ja, man vil endda kunne dele f.eks. egne kamera-optagelser fra harddisken med resten af familien direkte, hvis KiSS’en er tilsluttet internettet og familien har fået et login.


 Tryk på billedet for et større


 


Apparatet vil blive udstyret med en EPG. En elektronisk tv-guide som, hvis apparatet er tilsluttet internet, kan opdateres automatisk så man altid har det seneste tv-program ved hånden. I denne udgave af 558 vil det dog ikke være muligt at programmere timeren direkte fra EPG’en, men KiSS forventer at kunne tilbyde denne funktionalitet i en senere opdatering (af firmwaren). Programmering af timer via internet er også noget som er med i tankerne hos KiSS, uden at de dog vil sætte tidspunkt på denne funktionalitet.


 Z Z Z Z Z


 


DP-558 er nærmest helt lydløs. Der er ingen blæser i apparatet, kølingen er i stedet lavet med en teknik de kalder konvektionskøling. Harddisken er en type specielt til brug i AV-udstyr, og den udmærker sig udover at være velegnet til live video også at være meget lydsvag. Så alt i alt er der lagt op til et apparat som måske vil indtage førstepladsen, som den mest lydsvage harddisk-recorder på markedet.


 


KiSS har fokuseret meget på betjeningen. Udover de nye menuer, så er apparatet frisk på tasterne. Det reagerer hurtigt og præcist på tastetryk. Der er ingen unødige ventetider i betjeningen, når der trykkes REC så optager den, og når der trykkes STOP så stopper den. Apparatet er klar til brug, fra stand-by, på blot 1 sek.


  


Hvad angår afspilning af DivX er KiSS absolut førende på verdensplan. De mange standarder og variationer over DivX 3.11, 4.0, 5.0 og ikke mindst DivX High Resolution. Sidstnævnte ventes at blive stort, fordi dette ikke blot er endnu en HDTV standard, men et format som er skalerbart til det display det vises på. Så uanset om man ser det på et almindeligt TV, en TFT monitor eller et stort plasmadisplay vises resultatet altid optimeret til den faktiske punkt-størrelse på skærmen. Resultatet er meget flot.


 


Og selve afspiller-delen, den interne medie-player, er nu hardware baseret. Det har også her betydet et pænt boost på hastigheden hvormed de enkelte klip loades og afspilles.


 


 

Tryk på billedet for et større 


558 kommer med nogle ekstra online features. Dette er spil, og vejudsigter. I første omgang kun 3 spil, i enkelt-bruger versioner dvs. man spiller enkeltvis mod en computer. KiSS arbejder videre på at udbygge denne del af underholdningen, både med flere spil og flere muligheder. Spillene styres via fjernbetjeningen.


 


 


Tryk på billedet for et større


 


Egne optagelser gemmes på harddisken i MPEG2 format. Der er mulighed for variabel kvalitet, med op til 12 Mbit/s i bitrate.


 


Der vil løbende komme nye firmware versioner til apparatet. Ikke kun hvis der skulle have indsneget sig en fejl, men KiSS vil også løbende tilføje nye features som kvit og frit kan hentes af alle DP-558 ejere. Faktisk kommer apparatet selv og fortæller, når der er en ny firmware klar til installation.


 


Som man måske nok kan læse mellem linierne, så får man absolut mest ud af dette apparat hvis det tilsluttes PC-nettet derhjemme, med adgang til Internet. KiSS siger at det kan køre standalone, uden Internet, men det siger sig selv at så vil ingen af online-funktionerne eller de løbende opdateringer være tilgængelige.


 


De første modeller forlader fabrikken i juli, så i løbet af august skulle den være at finde ude i butikkerne. Vejledende udsalgspris bliver 6000 kr.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.