Forside * Nyheder

Nyheder fra HI-Fi Highend


Skandinaviens største messe for forbrugerelektronik, Hi-Fi Highend 2005, blev afholdt i Odense denne weekend. Et meget stort antal besøgende blev mødt af de mange veloplagte udstillere, med repræsentanter fra et bredt udsnit af mærkevarene på det danske marked.


Der blev fremvist flere af de nye recordere som lige er kommet – eller snart kommer – på markedet. Største nyhed er nok denne recorder:Dette er Danmarks premieren på Panasonic DMR-E500H. En imponerende recorder med 400 GB harddisk (læs nyheden om den her) som trak mange længselsfulde blikke og dybe suk fra de fleste besøgende. Det er sådan et apparat man gerne vil eje. Vejlende udsalgspris er 16.000 kr. Levering starter om få uger.


 


Menuerne i DMR-E500 ligner de andre recordere i Panasonics DIGA serie. Bagsiden ligner E95H modellen, men med de ekstra udgange for 5.1 lyd der kan benyttes både til flerkanalslyd fra DVD Audio og DVD Video.


DMR-E500 er Panasonics første recorder med netværksstik (det lille sorte stik for neden til højre for den grå blæser). Anvendelsesmulighederne er endnu meget begrænsede. Størst glæde får man af det, hvis man ejer 2 stk. E500 for så kan man overføre optagelser imellem de to. Med kun en E500 er man begrænset til adgang fra en PC, der giver mulighed for at omdøbe titler eller se fotos og små videoklip optaget med digital kamera. Man kan endnu ikke overføre optagelser lavet på E500 til PC, ej heller få adgang fra E500 til Internet – eller omvendt.Panasonic fremviste også den nye DMR-E65. DVD optageren som tager over fra E60 modellen. I forhold til E55, så tilbyder E65 også memory-kort læsere og DV indgang.Pioneer havde valgt ikke at tage DVR-920H med på messen, desværre. Der var nok en del læsere her som kiggede langt efter den. Men vi så flere apparater i den nye design-serie som 920H bliver en del af. Her en tuner/forstærker til et Plasma TV.Sony havde en stor stand, med mange lækre Plasma TV og andre lækkerier. På recorder siden viste de RDR-HX900 og HX1000 frem for det brede publikum. De kunne allerede nu berette om et salg udover det forventede, ikke mindst pga. et stort Fælleskøb her på recordere.dk.


Den nye Sony RDR-GX300 DVD-optager, afløseren for GX3, er nu klar til salg. Kasserne stod stablet på standen.Bagfra ser den sådan ud.JVC sendte de nye recordere på markedet i sommers, så ingen nyheder fra dem på den front. Til gengæld andre lækkerier som Plasma TV, som viste billeder fra dels en harddisk-optager som en Digital VHS med HDTV hentet hjem fra USA til denne udstilling. Det var en digital videooptager som leverede et signal på ikke mindre end 28 Mbit/s til TV’et.


Sidstnævnte kommer dog ikke på markedet herhjemme, men skal bruges på shows til at vise mulighederne i HDTV og ikke mindst hvor godt selv dagens Plasma skærme står når de viser det forbedrede HDTV signal. Det er flot!De digitale videokameraer bliver også recordere nu. JVC fremviste denne lækre lille sag, som er det første lille DV kamera med harddisk istedet for bånd (kan også bruge memory card). Der er plads til en times optagelse i DV kvalitet.Hi-Fi Highend 2005 blev i år afholdt for 25. gang, arrangeret af KT Radio i Odense. En velfungerende messe i fine omgivelser. Vi ser allerede nu frem til messe nr. 26.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.