Forside * Nyheder

Afgifter på DVD-medier kan fjernes

Børsen Online skriver her til morgen, at Skatteministeriet nu foreslår at man helt eller delvist fjerner afgiften på blanke skrivbare DVD medier.


Årsagen til kovendingen skulle ligge i at grænsehandlen nu er blevet så stor, at det vil være gratis for staten helt at fjerne afgiften. De fleste brugere af DVD medier køber ind via postordre i Tyskland og andre EU-lande, og det betyder at rigtigt mange penge forsvinder ud af landet.


Skatteministeriets eksperter er derfor nået frem til, at det vil være i både kundernes, butikkernes, kunstnernes og statens interesse, hvis den nuværende afgift fjernes – evt. halveres. I dag er afgiften på blanke DVD’er knap 10 kr/stk. Til sammenligning er den kun 60 øre i Tyskland.


Kulturministeriet skal om kort tid tage stilling til en rapport om grænsehandel fra oktober måned, hvor en af konklusionerne lød:   “På baggrund af specielt de store forvridninger, der er forbundet med grænsehandelen, vil det være samfundsøkonomisk optimalt at fjerne blank-båndsordningen og kompensere ophavsmændene med direkte tilskud. Uanset størrelsen af grænsehandelen med blankbånd, vil der således være en samfundsøkonomisk gevinst ved at fjerne afgiften”


BFE – Brancheorganisationen ForbrugerElektronik – hilser de nye vinde velkomne. BFE har længe argumenteret for det forkerte i at opretholde de skyhøje afgifter. Under overskrifter som “Så bli’r det til noget” og “Køb en – betal for fire” har organisationen prøvet at appllere til fornuften i at se nærmere på dette afgiftområde.


“Vi har længe påpeget det uhensigtsmæssige i at have så høje afgifter. Derfor er det glædeligt, at Skatteministeriet nu kommer med samme argumenter og -konklusioner, som dem vi længe har fremført” – siger BFE’s direktør Allan Bugge.


Copydan, som administrerer afgiften, tror ikke på beregningerne. De tror heller ikke at der er politisk flertal for at støtte kunsterne økonomisk. Copydan ser derfor hellere at afgiften opretholdes, evt. fordeles ud på brændere, harddiske og anden hardware.


Kilde: Børsens Online & BFE

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.