Forside Nyheder

Toshiba RD-X5.

 


Oplysningerne I denne tekst er ?foreløbige?. Teksten baserer sig på diverse artikler fundet på internettet.


 


DVD-optageren med verdens største indbyggede harddisk.


 


Toshiba kunne godt være på vej til, at indtage førerpositionen med hensyn til DVD-optagere med indbygget harddisk. Med RD-X5 har de ikke alene begået en dvd-optager, med den i øjeblikket største harddisk, der p.t. findes indbygget i DVD+HDD digitale videomaskier ? der er også andre tiltag, der gør den måske en tand bedre end andre dvd-optagere på markedet.


 


RD-X5 er udstyret med en harddisk på 600 GB. På denne harddisk er der plads til 1071 timers optagelse i den laveste kvalitet, der ligger på 1,4 Mbps. Til sammenligning ligger EP-kvaliteten på JVC DR-MH30 på 1,6 Mbps og den laveste kvalitet FR480 ligger på omkring 1,4 Mbps. Dette er en kvalitet, som man godt kan holde ud at kigge på og som man kan bruge hvis man ikke vil gemme optagelsen. I øjeblikket bruger jeg primært EP på min DR-MH30. Nå, men i hvert fald er der plads til masser af timer, selv ved anvendelse af de bedre optagekvaliteter. De 1071 timer svarer til at optage 24 timer i døgnet i 1½ måned… Der kan optages i op til 9 timer i streg på RD-X5.


 


RD-X5 er desuden udstyret med en DVD-optager ? og dén er der også noget interessant at fortælle om. Den kan optage på DVD-Ram (5x), DVD-RW (4x) og DVD-R (8x). Det betyder, at én times optagelse kan overspilles til DVD-R på hurtigere end 7,5 minutter ? afhængig af optagekvalitet. Men den særlige nyhed ved DVD-delen i RD-X5 er, at den understøtter CPRM, samt DVD-VR som den første i verden. DVD-VR klarer den med en hastighed på 8x. CPRM er en kopisikring, der gør det muligt at kopiere en film én gang over på en DVD-VR. I princippet er en DVD-VR en almindelig DVD-R eller DVD-RW, der blot er formatteret til et specielt format ? nemlig VR.


 


Optageformater:


  • HDD 600 GB


 • DVD-RAM
 • DVD-R


 • DVD-RW


 • DVD-VR (på DVD-R eller DVD-RW)Afspilleformater:


  • HDD


 • DVD-RAM


 • DVD-R


 • DVD-RW


 • DVD-Video


 • CD


 • CD-R/-RWI udviklingen af RD-X5 har man bl.a. satset på, at forbedre billedkvaliteten, ved at anvende ghost reduktion. Derudover har man forbedret alsidigheden og brugervenligheden, ved at indsætte to tunere i maskinen ? en digital og en analog. Dette gør det muligt at optage to programmer på samme tid.


 


Brugervenligheden viser sig også når man navigerer rundt i det optagede materiale. Der er mulighed for at kategorisere optagelserne efter genre eller efter personen, der har lavet optagelsen. Det tyder på, at det er muligt selv at oprette kategorier i biblioteket. En super fin funktion, som man godt af og til kan savne. Så kan man lave kategorier, der heder Horton-sagaen, Stargate, Smallville, ferievideo… ? f.eks.


 


En anden genialitet som man ikke finder på andre DVD-optagere p.t. er, at man kan programmere en optagelse ved at sende en e-mail! Så hvis man sidder på arbejdet og kommer i tanke om, at man har glemt at programmere dagens afsnit af Smallville, så sender man en e-mail!


 


Toshiba har noget, der hedder Easy Navi system. Navnet antyder at navigation er meget nemt. Ved et tryk på Easy Navi knappen på fjernbetjeningen, kommer navigationsmenuen op på skærmen. Herfra behøves kun ét tryk for at komme til den funktion man ønsker: Afspilning, optagelse eller redigering.


 


Menuerne skulle være meget intuitive med bl.a. thumbnail billeder af det optagede. Noget rigtigt smart er, at hvis man tilslutter et digitalt videokamera til DV-indgangen, så opdager RD-X5 det automatisk. Menuen for indspilning af DV-materiale åbnes automatisk og man har mulighed for, at styre indspilningen med DVD-optagerens fjernbetjening.


 


Hovedpunkter bl.a.:


  • Harddisk optager med 600 GB kapacitet med følgende optagekvaliteter:  • 1071 timer i laveste optagekvalitet (1,4 Mbps).


 • Hurtig DVD-optager, f.eks. DVD-R 8x.


 • Understøttelse af CPRM.


 • Optagelse på DVD-VR 8x.


 • To tunere!!


 • Høj billedkvalitet med bl.a. ghost reduktion.


 • Easy Navi system med direkte adgang til forskellige funktioner.


 • Mulighed for selv at oprette biblioteks kategorier.


 • Automatisk registrering af MiniDV kamera og åbning af DV-menu.
 • Programmering af optagelser via e-mail!


Lidt teknik:

Optage format


MPEG2


DAC


Video : 12bit / 216MHz
Audio : 24bit / 192kHz


Frekvens input


VHF : 1~12ch
UH
F : 13~62ch
CATV : C13~C63ch
BS Analogue


Input Terminaler


S1 Video x 3
Video x 3
2ch Analogue Audio x 3
D1 Video x 1
DV x 1


Output Terminaler


D1/D2 Video x 1
Component x 1
S1 Video x 2
Video x 2
2ch Analogue Audio x 2
Digital Optical x 1
Digital Coaxial x 1


Antenne Terminaler


VHF/UHF x 1
BS x 1


Strømforbrug


54W (Less than 3W in standby mode)


Størrelse (WxHxD)


430 x 78 x 338mm


Vægt


7kg


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.