Forside Nyheder

Så blev DVD-R dual layer endelig vedtaget i DVD Forum


DVD-R Dual Layer logoet


 


DVD Forum er en sammenslutning af DVD producenter – såvel hardware (afspillere/recordere/brændere/mm) som software (film/musik/programmer/mm), der sikre den størst mulige anvendelighed af DVD produkterne, idet de inden lancering skal diskuteres og godkendes i DVD Forums styregruppe, og den har holdt møde den 23 februar og havde flere interessante ting på programmet. 


Blandt andet blev følgende godkendt


   • DVD-R Dual Layer Logo/Mark


  • DVD Specifikationer for HD DVD-R Part 2 File System Ver.0.9


  • HD DVD Rewritable LogoDVD-R Dual layer med en kapacitet på 8,5 GB er således godkendt og brændere (fx Pioneer A09, NEC3520A, Plextor PX716A) er allerede til salg i butikkerne, hvorimod skiverne endnu ikke er dukket op. Det vil også vare lidt tid før vi ser de første recordere med dual layer mulighed.


 


 


DVD Forum vare tager interesser for DVD formatet, samt DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD-RAM, HD-DVD, men ikke DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW og Blu-Ray.


 


Dobbelt lags skiver fx film kaldes Dual Layer når de hører under DVD Forums kontrol og double layer når de ikke hører under DVD Forum kontrol.


DVD Forum

Annonce:
Forrige artikelStor popularitetsmåling
Næste artikel3 nye recordere fra Sony
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.